Teknoloji

Snapchat kullanıcılarına arkadaşlarıyla birlikte özel hikaye oluşturma imkanı sunuyor

snapchat hikayeleriSnapchat kullanıcılarına hikaye oluşturabilmeleri için yeni bir seçenek daha sunuyor. Şirket tarafından “Özel Hikayeler” adını taşıyan bu yeni seçenek, önemli etkinliklerle ilgili paylaşım yapmayı kolaylaştırıyor. Kullanıcılar bu seçenek hesaplarında aktive edildiğinde seçtikleri arkadaşlarıyla birlikte küresel veya belli bir coğrafi bölgeye özgü hikayeler oluşturabilecek. Bunun Snapchat’in coğrafi çıkartmalarının evriminin doğal bir parçası olduğunu söylemek gerekiyor. Kullanıcılar doğum günleri, düğünler ve diğer etkinlikler için özel çıkartmalar oluşturabiliyor. Instagram ile olan rekabetin giderek kızıştığı bir ortamda, Snapchat hikayeleri için yeni bir paylaşım seçeneğinin sunulması doğal bir adım niteliği taşıyor.

Özel bir hikaye oluşturabilmek için, Snapchat’in hikaye ekranında sağ üst köşede bulunan “Hikaye oluştur” yazısına dokunmak gerekiyor. Kullanıcılar hikayelerine bir isim verdikten sonra katılmalarını istedikleri arkadaşlarını davet ediyor. Bunun için bölgesel bir sınırlama da uygulanmıyor. Dileyenler, yakındaki Snapchat kullanıcılarının da hikayeye katılmasına izin veriyor. Snapchat mevuct konum çerçevesinde küçük bir bölgeyi sanal bir çit içine alabiliyor. Bu hikayelere arkadaşların arkadaşları da katkı sağlayabiliyor.

Özel hikaye oluşturulduktan sonra, “Hikayem” başlığı altında hikayeleri paylaşmak için bir seçenek bulunuyor. Özel hikayeler, aktif oldukları sürece hikayeler sayfasında görünüyor. Kimse katkıda bulunmadığı takdirde hikaye 24 saat sonra ortadan kayboluyor. Özel hikayelere katkıda bulunmak için bir sınır uygulanmıyor. Ancak bir kullanıcı eş zamanlı olarak sadece üç özel hikaye oluşturabiliyor.

Snapchat hikayeleri Instagram’a karşı yeniden ivme kazanabilir

Snapchat’in genç kitlesinin mezuniyet törenleri ve baloları, doğum günü partileri ve düğünlerde özel hikayeleri yoğun biçimde kullanacağını söylemek pek yanlış olmayacaktır. Ortak hikaye oluşturma imkanı, Snapchat’in Instagram ile olan mücadelesinde yeniden ivme kazanmasına yardımcı olabilir.

İLGİLİ HABERLER