Teknoloji

Snapchat film rulosundan yüklenen fotoğrafların etrafındaki çerçeveyi kaldırıyor

snapchat trump

snapchat film rulosuGerçek zamanlı paylaşım ilk günden bu yana Snapchat’in odak noktaları arasında yer alıyor. Uygulamanın açılmasıyla birlikte kameranın başlatılmasının altında da gerçek zamanlı paylaşımları teşvik etme isteği yatıyor. Snapchat film rulosu üzerinden yüklenen fotoğraf ve videoları da biraz bu motivasyonla beyaz bir çerçeve içinde gösteriyordu. Ancak artık bu çerçeve tarihe karışıyor.

Snapchat için yayınlanan son güncelleme, film rulosundan yapılan paylaşımların etrafındaki beyaz çerçeveyi kaldırıyor. Bundan böyle film rulosundan yüklenen fotoğraf ve videolar da uygulama içinden o anda çekilen fotoğraf ve videolar gibi görünecek. Film rulosu üzerinden Snapchat’e aktarılan yatay fotoğrafların döndürüldüğünü ve bu fotoğrafları doğru biçimde ölçeklendirme konusunda henüz kullanıcılara bir imkan sunulmadığını belirtmekte fayda var.

Şirket tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, beyaz çerçeveyi kaldırmanın estetik bir karar olduğu belirtildi. Ancak şirketin en büyük rakibi olan Instagram ile mücadelede güçlü kalmak için de böyle bir hamle yaptığı rahatlıkla söylenebilir. Kullanıcı sayısını sürekli olarak artıran Instagram, eski fotoğraf ve videoların paylaşımı konusunda daha özgür bir ortam sunuyor.

Snapchat film rulosu üzerinden yapılan paylaşımları etiketlemeyi sürdürecek

Snapchat film rulosu üzerinden yapılan paylaşımlara “Film Rulosu’ndan” şeklinde bir etiket eklemeye devam edecek. Güncellemeyle birlikte sohbetleri kaydetme seçeneği de sunan Snapchat, grup sohbetlerinde de arkadaşların yerini Snap Map üzerinde görmeyi mümkün kılıyor. Yeni özellikler ilk olarak iOS’te kullanıcılarla buluştu. Android’de ise güncelleme henüz dağıtıma çıkmadı.

İLGİLİ HABERLER