Teknoloji

Snap Spectacles yüzünden 40 milyon dolar kaybetti

snap spectaclesSnapchat’in çatı şirketi Snap, yılın üçüncü çeyreğine ait finans raporunu yayınladı. Genel itibarıyla Wall Street beklentilerini karşılayamayan Snap’in hisseleri, raporun yayınlanmasının ardından neredeyse yüzde 20 oranında değer kaybetti. Rapor, şirketin ilk ürün çıkarma deneyiminde de işlerin yolunda gitmediğini gösteriyor. Snap Spectacles yüzünden 40 milyon dolara yakın zarar ettiğini açıkladı.

Şirketin kameralı güneş gözlüğü Spectacles, internette ve çeşitli noktalara kurulan geçici mağazalarda satılıyor. Snap’ten yapılan açıklamada, 40 milyon dolarlık zararın envanterdeki fazlalıktan ve satış taahhütlerinden kaynaklandığı belirtildi.

Kısacası Spectacles, Snap’in beklediği kadar ilgi görmedi. Gözlüğü satın alan kullanıcılardan bazıları da bir süre sonra ürünü iade etmeyi seçti. Finans raporu, ekim ayında gündeme gelen bir haberi de doğrulamış oldu. Çıkan haberlerde şirketin elinde satılmamış yüz binlerce Spectacles olduğu iddia edilmişti. Bu iddianın ortaya çıkmasından yaklaşık bir ay önce ise Snap CEO’su Evan Spiegel, 150 binden fazla Spectacles satmayı başardıklarını açıklamıştı.

Snap Spectacles için farklı bir satış stratejisi izlemişti

Snap Spectacles için viral bir pazarlama kampanyası uygulamıştı. Şirket, “Snapbot” adını taşıyan otomatların konumlarını internet üzerinde geri sayım yaptıktan sonra açıklamıştı. Ancak satış sürecinin Amazon’a ve diğer çevrim içi mecralara açılmasının ardından Spectacles satışları yatay bir seyir izlemeye başlamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER