Teknoloji

Snapchat Spectacles artık internette de satılıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

snapchat spectaclesSnapchat Spectacles adını verdiği “bağlı” güneş gözlüğünü geçtiğimiz eylül ayında duyurmuş ve kasım ayında satışa sunmuştu. Snapchat’in çatı şirketi Snap, 129 dolarlık gözlüğünü ilk olarak kurduğu özel otomatlarla satmıştı. Şirket, farklı satış stratejileri çerçevesinde New York’a geçici bir mağaza da kurmuştu.

Bu mağazayı kapatan Snap, “Snapbot” isimli otomatlarını da bir süreliğine kullanmayacağını açıkladı. Snapbot’un gelecekte ilginç noktalarda insanların karşısına çıkacağını belirten şirket, Spectacles satışını internete taşıdı.

Bu karara pek de şaşırmamak gerekiyor. Snap, birkaç önce gerçekleştirdiği halka arz başvurusunda Spectacles dağıtımını kayda değer ölçüde genişletmeyi hedeflediğini belirtmişti. Bunun şirket adına gerekli bir adım olduğunu söylemek de çok yanlış olmayacaktır. Snapbot heyecan verici bir satış yöntemi olsa da, bir ürünü geniş kitlelere taşımak için uygun bir yöntem değildi.

Snapchat Spectacles satışını internete taşıyarak biraz daha fazla para kazanabilir

Snap’in halka arz başvurusu, şirketin mali durumu hakkında daha somut fikir edinmeyi sağlamıştı. Yayınlanan belgelerdeki rakamlar analistleri pek tatmin etmemişti. Spectacles satışının internete taşınması, şirketi şaha kaldırmasa da, kasaya giren parayı biraz daha artıracak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER