Snapchat Spectacles adını verdiği “bağlı” güneş gözlüğünü geçtiğimiz eylül ayında duyurmuş ve kasım ayında satışa sunmuştu. Snapchat’in çatı şirketi Snap, 129 dolarlık gözlüğünü ilk olarak kurduğu özel otomatlarla satmıştı. Şirket, farklı satış stratejileri çerçevesinde New York’a geçici bir mağaza da kurmuştu.
Bu mağazayı kapatan Snap, “Snapbot” isimli otomatlarını da bir süreliğine kullanmayacağını açıkladı. Snapbot’un gelecekte ilginç noktalarda insanların karşısına çıkacağını belirten şirket, Spectacles satışını internete taşıdı.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Snap yapay zekâ video ekibini Dotmo adıyla ayrı bir şirkete dönüştürüyor

WhatsApp kanallarında eski paylaşımları bulmak artık çok daha kolay

Samsung Galaxy Watch verileri artık klinik araştırmalarda kullanılacak

Google Takvim artık etkinlikler için yüzlerce renk seçeneği sunuyor

Microsoft Windows 10 desteğini sessizce bir yıl daha uzattı
Bu karara pek de şaşırmamak gerekiyor. Snap, birkaç önce gerçekleştirdiği halka arz başvurusunda Spectacles dağıtımını kayda değer ölçüde genişletmeyi hedeflediğini belirtmişti. Bunun şirket adına gerekli bir adım olduğunu söylemek de çok yanlış olmayacaktır. Snapbot heyecan verici bir satış yöntemi olsa da, bir ürünü geniş kitlelere taşımak için uygun bir yöntem değildi.
Snapchat Spectacles satışını internete taşıyarak biraz daha fazla para kazanabilir
Snap’in halka arz başvurusu, şirketin mali durumu hakkında daha somut fikir edinmeyi sağlamıştı. Yayınlanan belgelerdeki rakamlar analistleri pek tatmin etmemişti. Spectacles satışının internete taşınması, şirketi şaha kaldırmasa da, kasaya giren parayı biraz daha artıracak gibi görünüyor.
KÜÇÜK EV ALETLERİNDE FIRSATLAR
Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.


