Teknoloji

Snap ilk kez beklentileri aşmayı başardı

snapchat trump

Snapchat’in çatı şirketi Snap’in üzerindeki kara bulutlar sonunda biraz olsun dağılıyor gibi görünüyor. 2017’nin son üç aylık dönemine ait finans raporunu yayınlayan şirket, ilk kez beklenenden iyi sonuçlar açıklamayı başardı. Açıklanan rakamlar sayesinde Snap hisseleri de adeta uçuşa geçti.

Snap geçtiğimiz yılın ilkbaharında borsada işlem görmeye başlamıştı. O günden bu yana yatırımcıları ve analistleri tatmin edemeyen şirket, geçtiğimiz çeyrekte kullanıcı artış hızı oranını yüzde 5’e çıkarmayı başardı. Bir önceki çeyrekte söz konusu oran yüzde 2.9 seviyesindeydi. Snap, yüzde 5’lik artışla 2017’nin son üç ayında 8.9 milyon yeni kullanıcı kazandı.

Snap’in gövdesini oluşturan Snapchat’in tasarımının yenileneceği, geçtiğimiz kasım ayında şirketin CEO’su Evan Spiegel tarafından duyurulmuştu. Yeni tasarım bir süre önce de kademeli olarak dağıtıma çıkmıştı. Bu yeni tasarımın da Snapchat’in eski günlerdeki popülaritesini, kısmen de olsa, kazanmasına yardımcı olabileceği belirtiliyor.

Snap, 2017’nin son çeyreğini 285.7 milyon dolar gelirle kapattı. Şirket bir önceki yılın aynı dönemine göre gelirlerinde yüzde 72’lik bir artış kaydetmiş oldu. Bu süreçte şirketin net zararı ise 350 milyon dolar olarak gerçekleşti. Snap, söz konusu rakamlarla analistlerin beklentilerinden daha iyi bir performans sergilemiş oldu. Wall Street analistleri, şirketin 2017’nin son üç ayını 255 milyon dolar gelir ve 405 milyon dolar zararla kapatmış olmasını öngörmüştü.

Snap hisseleri yüzde 25 değer kazandı

Snap hisseleri de açıklanan sonuçlar sayesinde uzun süredir olmadığı kadar yükseldi. Finans raporunun yayınlanmasının ardından şirketin hisseleri yüzde 25 oranında değer kazandı.

İLGİLİ HABERLER