Teknoloji

Shazam ile şarkı bulma şimdi masaüstü internet tarayıcılarına geliyor

shazam ios 14.2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Eğer bilgisayarınızda müzik dinlerken dinlediğiniz parçanın kime ait olduğunu merak ederseniz, bunu belirlemek için şimdi farklı bir yolunuz var. Shazam masaüstü internet tarayıcılarına müzik tanıma aracının beta versiyonunu ekliyor.

Şu an için bu özellik sadece macOS ve Chrome OS’teki Safari, Chrome veya Firefox internet tarayıcıları için çalışıyor. Windows kullanıcıları henüz beklemek zorundalar. Bu arada Shazam uygulamasının macOS versiyonu da 2014 yılından beri mevcut durumda.

Bu arada iOS’te de, Apple’ın sahibi olduğu Shazam’a bir yenileme yapıldı. Yeniden tasarlanan uygulama müzik keşfine daha fazla odaklanıyor. Sadeleştirilmiş ana ekranda şarkı belirlemeyi başlatmayı sağlayan butonun dışında fazla bir şey yok. Düşey yönde kaydırma yaparak Müziğim bölümüne ulaşabilirsiniz. Shazam listeleri ise Arama fonksiyonunun içinden ulaşılır hâle getirilmiş. Şarkı tanıma için yapılan, kaçırılmış ya da çevrim dışı girişimler için yeni bildirimler de var.

Eğer Shazam’ı Apple Music’e bağlarsanız, geçmiş Shazam’larınız da eşzamanlanacaktır. Eğer Apple Music’ten bir parçayı silerseniz, o tekrar eklenmeyecektir. Spotify’da ise Shazam, daha fazla parçayı arayacak ve eşleştirecek. Eğer bağlantınızı kaybederseniz, uygulama gelecek sefer Shazam butonuna tıklattığınızda da eşleştirmeyi deneyecektir.

Shazam iOS uygulamasının 14.2 sürümü yayınlandı. Geçen ay Apple, iOS 14.2 güncellemesiyle birlikte Shazam denetimini iOS cihazlarındaki Denetim Merkezi bölümüne ekleme imkanı getirmiş, böylelikle doğrudan işletim sistemi üzerinden parçaları kolaylıkla bulma imkanı sağlamıştı.

İLGİLİ HABERLER