Teknoloji

Sennheiser’in yeni Orpheus kulaklığının fiyatı dudak uçuklatıyor

sennheiser-orpheus-041115

Günümüzde pek çok kişi akıllı telefonlarla birlikte gelen kulaklıklarla kullansa da, bu deneyimden memnun olmayıp farklı çözümlere yönelenlerin sayısı hiç az değil. Farklı çözümlere yönelenlerin uğradığı ilk duraklardan biri olan Sennheiser, yine etkileyici bir ürünün altına imza attı.

1991’de Orpheus HE90 modelini görücüye çıkaran şirket, sadece 300 adet ürettiği kulaklığa 16 bin dolar fiyat biçmişti. Bir anfi barındıran kulaklık kısa sürede “dünyanın en iyisi” olarak başlamıştı. Bugün bir Orpheys HE90 bulmak neredeyse imkansıza yakın. Bulanların ise oldukça yüksek bir rakamı gözden çıkarması gerekiyor.

Yaklaşık 25 yıllık aranın ardından Sennheiser, yeni bir Orpheus kulaklık daha üretti. Yeni nesil Orpheus’un fiyatı da görenlerin göz yuvalarını yerinden fırlatacak cinsten: 55 bin avro. Geliştirme çalışmaları 10 yıldan uzun bir süredir devam eden el yapımı Orpheus’ta altın kaplı seramik elektrotlar, platin kaplı diyaframlar ve İtalyan Carrara mermeriyle kaplanmış amfi koruması bulunuyor. Kısacası Orpheus’un ortalama bir üst sınıf kulaklığa göre çok daha süslü olduğunu söylemek gerekiyor.

Ancak bütün bu değerli metallerin sadece şov için kullanılmadığını, doğru kullanıldıklarında iletkenliği önemli ölçüde artırdıkları için Sennheiser tarafından tercih edildiklerini belirtmekte fayda var. Lüks kullanımı amfiye de yansıyor. Tek parça pirinç üstüne işlenen kontrol araçları da krom ile kaplanmış.

Sennheiser yeni Orpheus ile kendisini bir kez daha ayrı bir yerde konumlamayı başarıyor. Sekiz adet dijital-analog çeviricisi bulunan kulaklık, düşük kaliteli ses dosyalarından bile daha yüksek bir deneyim elde edilmesini sağlıyor. Ancak Orpheus’un akıllı telefondan müzik dinlemenin çok daha ötesinde bir şeyi hakettiğini ve yüksek kaliteli sesle birleştiği zaman dinleyicileri başka bir boyuta taşıyabileceğini belirtmek gerekiyor.

2016’nın ortasında satışa çıkacak olan yeni Sennheiser Orpheus’un üretimi için geniş kapsamlı bir limit belirlenmemiş. Ancak şirket şu an için yılda 250’den fazla Orpheus üretmeyi düşünmüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER