Teknoloji

Satechi yeni USB-C hub cihazıyla port çeşidi ve esneklik sağlıyor

satechi usb-c hub

Satechi yeni USB-C hub cihazıyla dizüstü bilgisayarların ihtiyaç duyabileceği tüm portları sunuyor. Yaklaşık 100 dolarlık yurt dışı fiyatına sahip olan USB-C On-the-Go Multiport Adapter cihazı aslında diğer hub cihazlarına benziyor. Ne var ki, her bir portun sahip olduğu yüksek standartlar bu Satechi cihazını diğerlerinden ayırıyor. Dizüstü bilgisayarların yanı sıra, bu aygıt en son iPad Pro modelleri için de çalışabiliyor.

Bu USB-C Hub cihazında HDMI portu bile var ve maksimum 4K çözünürlük ve 60 Hz yenileme hızı desteği sunuyor. USB-C PD üzerinden de 100W’a kadar güç çıkışı alınabiliyor. Böylelikle aygıtı şarj için bir aracı olarak da kullanabilirsiniz. Hub cihazını bilgisayara bağlamak için kullanılan kablo diğer bazı cihazlarda olduğu gibi sabit değil. Satechi, hub ile birlikte iki adet USB-C – USB-C kablo da veriyor. Bir kablo 1 metre uzunluğunda. İkinci kablo ise daha kısa ve seyahat amaçlı olarak düşünülmüş. 1080p/60Hz görüntü çıkışını destekleyen VGA portu, iki adet USB-A ve bir adet USB-C veri portu, gigabit Ethernet, SD ve microSD kart yuvaları da diğer port ve bağlantı seçenekleri arasında bulunuyor.

Geçmişte de Satechi’ninkine benzer özelliklere sahip olan aygıtlar gördük. Ancak hiçbirisi tüm ihtiyaç duyulacak port seçeneklerini bu kadar rahat kullanılabilen ve kapsamlı bir paketle sunmamıştı. Örneğin Sony’nin 2019’da duyurduğu MRW-S3 adlı aygıtı 100W USB-C PD desteğine sahipti, ancak görüntü çıkışı en fazla 4K/30Hz oluyordu. Anker’in USB-C hub cihazı ise 4K/60Hz desteğine sahip ve 100W’a kadar şarj çıkışı (15W çalışma için kullanılıyor) verebiliyor. Ne var ki, çıkarılamayan ve kısa bir USB-C kablosu var. Bu arada Satechi’nin yeni hub aygıtı ise cihazın sadece tek bir USB-C portunu işgal ediyor.

Öte yandan HDMI portunun yanı sıra ek bir VGA portu ile esneklik de sağlıyor. Ne var ki, Satechi, VGA portunun sadece görüntü yansıtmayı desteklediğini belirtiyor. Bu durum dizüstü bilgisayarı veya tableti VGA portu üzerinden bir projektöre bağlamayı daha pratik hâle getirecektir.

Satechi’nin yeni hub aygıtı yurt dışında 99.99 dolarlık fiyattan satılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER