Teknoloji

SanDisk’ten dünyanın en küçük 1 TB USB-C sürücüsü

Her yıl CES’te TV’ler, dizüstü bilgisayarlar ve diğer teknolojik ürünlerin yanı sıra, flaş sürücülerin en yüksek depolama alanı rekorlarını da görürüz. Bu yıl da gelenek bozulmadı ve SanDisk, dünyanın en küçük 1 TB kapasiteli USB-C flaş sürücüsünün tanıtımını gerçekleştirdi.

Aslında 1 TB, şimdiye kadar bir flaş sürücüde gördüğümüz en düşük kapasite değil. Bu noktada unvan, geçen yıl duyurulan Kingston’ın 2 TB kapasiteli DataTraveler Ultimate GT adlı ürününde bulunuyor. Ancak SanDisk, Kingston’ın hantal görünümlü, çinko alaşımlı gövdeye sahip modeline göre daha küçük biçimli bir gövdede yüksek kapasiteyi sunmayı başarıyor ve bununla övünüyor. Ayrıca USB 3.0’ın yerine de USB-C’yi kullanıyor. Böylelikle sadece bilgisayarlarla değil, Android telefonlarla da doğrudan dosya transferi gerçekleştirilebilecek.

SanDisk’in ürünü henüz bir prototip olma özelliğini taşıyor, bununla birlikte ürünün çalışır bir örneğinin olduğunu da belirtelim. Ancak ne fiyatı ne de çıkış tarihi henüz duyurulmadı. 1 TB kapasiteli USB-C SSD sürücülerin yurt dışında 1000 TL’nin üstünde fiyata sahip olduğu bir ortamda, SanDisk’in modeli çok da ucuza gelmeyecektir diye düşünüyoruz.

Bu arada SanDisk, dünyanın en küçük 256 GB kapasiteli USB 3.1 flaş sürücüsü olarak nitelendirdiği depolama ürününü de duyurdu. Bu özel model de hâli hazırdaki SanDisk Ultra Fit USB 3.1 serisine katılacak ve bu yıl içinde satışa sunulacak. Yurt dışı fiyatı da 150 dolar olarak belirlendi.

SanDisk, bu sürücüye 14 bin fotoğraf, 10 saat uzunluğunda Full HD video, 16 bin şarkı sığdırılabildiğini, geride kalan 64 GB’ın da diğer dosyalar için kullanılabileceğini vurguluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER