ManşetlerTeknoloji

4 TB SD kartlar 2025’te kamera ve laptop’larınıza geliyor

4 tb sd kart

Birkaç yıl önce 400 GB kapasiteli bir microSD kart büyük bir yenilik olarak karşılanmıştı, ancak şimdi Western Digital tarafından tanıtılan 4 TB kapasiteli tam boy SD kart, depolama kapasitesi konusunda adeta bir devrim niteliğinde ürün gibi görünüyor. SanDisk Extreme Pro markası altında piyasaya sürülecek olan bu ürün, özellikle kameralar ve laptoplar için tasarlanmış. Bu, bir SD kartta bu boyutta bir depolama alanının kullanılmasının ilk örneği olarak dikkat çekiyor.

Western Digital, bu dört terabaytlık SD kartın ön gösterimi bu hafta ABD Las Vegas’ta düzenlenen NAB Show’da yapıldı. Fakat kartın piyasaya sürülmesi 2025’i bulacak. AnandTech’e göre, kart Ultra High Speed-I (UHS-I) arayüzünü kullanıyor ve UHS104 (SDR104) modunda 104MB/s’ye kadar veri transfer hızları destekliyor. Ayrıca, 8K video kaydı için yeterli olan minimum 30MB/s ardışık yazma hızına sahip.

SD Association, 2018 yılında Secure Digital Ultra Capacity (SDUC) kart özelliklerini duyurmuş ve SD kartların yakın zamanda 128 terabayta kadar depolama kapasitesine sahip olabileceğini vaat etmişti. 4TB kapasiteye ulaşılması epey zaman aldı ve Western Digital, yaklaşmakta olan kartın içindeki NAND tipini açıklamıyor, bu da daha yüksek kapasitelerin henüz daha fazla zaman alabileceğini gösteriyor.

4 TB SD kartın fiyatı ne olacak?

Eğer 4K’nın ötesinde çözünürlüklerde kayıt yapmayı düşünüyorsanız, Western Digital’in gelecek yıl hazır olması beklenen dört terabaytlık bu alan sizin için ideal olabilir. Ancak büyük soru, 4TB UHS-1 SD kartın maliyeti olacak. Aynı kartın 1TB versiyonları yaklaşık olarak 140 dolar civarında satılırken, 4TB versiyonunun maliyetinin 600 dolar veya daha fazla olması bekleniyor.

Bu gelişmeler, yüksek kapasiteli depolama çözümleri arayan profesyoneller ve teknoloji meraklıları için önemli bir dönüm noktası niteliğinde. Özellikle yüksek çözünürlüklü video kayıtları ve büyük veri depolama ihtiyaçları düşünüldüğünde, bu tür bir kapasite artışı, kullanıcıların iş akışlarını önemli ölçüde değiştirebilir. Önümüzdeki yıllarda SD kart teknolojisinde daha fazla yenilik görmeyi bekleyebiliriz, bu da mobil cihazların ve diğer taşınabilir teknolojilerin potansiyelini daha da artırabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER