Teknoloji

Google Asistan “akıllı ekran” taşıyan hoparlörlerle buluşuyor

google asistanCES 2018 için “Google Asistan ve Amazon Alexa’nın savaş alanı” tanımlamasını kullanmak çok yanlış olmayacaktır. Etkinlikte tanıtılan ürünlerin büyük kısmında bu iki dijital asistandan birini görmek mümkün oluyor. Hatta bazı sistemlerde iki asistan bir arada yer alıyor.

Google, yaptığı bir duyuruyla Asistan ile entegre akıllı hoparlör üretecek yeni şirketleri açıkladı. Söz konusu listede Altec Lansing, Anker Innovations, Bang & Olufsen, Braven, iHome, JBL, Jensen, LG, Lenovo, Klipsch, Knit Audio, Memorex, RIVA Audio, SoLIS ve Sony bulunuyor. Ancak bu şirketlerden dört tanesi, diğerlerinden farklı bir hamleye hazırlanıyor. JBL, Lenovo, LG ve Sony, Asistan taşıyan ekranlı hoparlörler üretecek. Google’dan yapılan açıklamada söz konusu hoparlörlerin yaz mevsiminde satışa sunulacağı belirtildi.

Google, bu hoparlörlere yerleştirilecek ekranların yetenekleri konusunda pek fazla detay vermedi. Ancak bu ekranların hoparlör üzerine yerleştirilmiş Android tabletlerden fazlası olacağı şimdiden söylenebilir. Kullanıcılar yine arayüzle sesli biçimde etkileşime girebilecek. Ancak bu sefer arayüz kullanıcılara görüntülü olarak da yanıt verebilecek. Google’ın Amazon Echo Show’a yanıtı olarak nitelenebilecek bu hoparlörler, Android Things işletim sistemiyle çalışacak. Google söz konusu platformu Nesnelerin İnterneti cihazları için geliştirmişti.

Bu hoparlörler üzerinde Android uygulamalarını çalıştırmak mümkün olmayacak. Android Things’in üzerine kurulu olan arayüz, web arayüzleri gibi görünecek. Kullanıcılar tarafından sorulan soruların yanıtı ise kartlar üzerinde verilecek. Google henüz tüm detayları açıklamadığı için hoparlörlerin hangi soruları nasıl yanıtlayacağı konusunda kesin bir şey söylemek mümkün değil.

Amazon Echo Show’da YouTube’un çalışmasını engelleyen Google’ın kendi platformundaki hoparlörlerde YouTube’a kolay erişim imkânı sağlayacağını söylemek de yanlış olmayacaktır.

Google Asistan akıllı ekranlarla daha çok eve girebilir

Google, hoparlörler üzerindeki ekranlar için “akıllı ekran” tamlamasını kullanıyor. Akıllı ekranlar, Google Asistan’ın daha fazla eve girmesini sağlayacak bir anahtar işlevi göreceğe benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER