Teknoloji

Samsung QLED monitörleriyle oyun keyfini zirveye çıkarmayı amaçlıyor

samsung qledOyun dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olan E3’ün kapılarını açmasına kısa bir süre kaldı. Bu etkinlikte gözler daha çok konsol üreticilerinin veya oyun stüdyolarının üzerinde olsa da, diğer şirketler de oyunculara yönelik dikkat çekici duyurular yapıyor. Bu şirketlerden biri olan Samsung QLED teknolojisini taşıyan ve hedef kitlesine oyuncuları yerleştiren monitörlerini tanıttı.

Güney Koreli elektronik devinin QLED oyun monitörleri ailesinde üç farklı ekran boyutu seçeneği bulunuyor. Ancak 27 ve 32 inç ekran seçeneklerine sahip CHG70 modeli, 49 inçlik CHG90’ın yanında biraz sönük kalıyor. CHG90 1.07 milyar renklik paleti, 1 milisaniyelik yenileme oranı ve 1800R eğimiyle dikkat çekiyor.

Samsung’dan yapılan açıklamada, QLED teknolojisinin bugüne kadar sadece televizyonlarda kullanıldığını hatırlattı. Şirket, teknolojinin oyunları geliştiricilerin istediği biçimde yansıttığını, görüntü kalitesini ciddi ölçüde artırdığını, oyunlarda renklerin keskinliğini ve kontrast oranını yukarıya çektiğini belirtti. Bu da HDR içeriğe sahip olanların standart ekranlara kıyasla daha derin siyahlar, daha geniş bir renk gamı ve daha parlak görüntüler göreceği anlamına geliyor.

Samsung’un yeni monitörleri Radeon FreeSync 2 desteğini de beraberinde getiriyor. Böylelikle oyunların kurulumu kolaylaşıyor. NVIDIA G-Sync desteği konusunda ise şimdilik bilgi verilmiş değil. Samsung’dan yapılan açıklamada, yeni monitörlerin uçuş simülatörleri ve aksiyon oyunları için ideal olduğu da belirtildi.

Samsung QLED monitörlerini 599 dolardan başlayan fiyatlar karşılığında satacak

Samsung’un 27 ve 32 inçlik yeni monitörleri 2560 x 1440 piksel çözünürlüğe sahip. 49 inç ekranlı model ise 3840 x 1080 piksel gibi sıra dışı bir çözünürlük değeri taşıyor. Güney Koreli şirket yeni QLED monitörlerini yurt dışında sırasıyla 599, 699 ve 1499 dolar karşılığında satacak. 49 inç ekranlı monitörün özellikleri ve farklılığı göz önüne alınınca bu rakama pek de şaşırmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER