Teknoloji

Samsung 2020’nin üçüncü çeyreğinde kâr rekoru bekliyor

samsung

Samsung, 2020’nin üçüncü çeyreğine ait gelir rehberini paylaştı. Güney Koreli şirket, temmuz ve eylül aylarını da kapsayan üç aylık dönemi büyük kâr ile kapatmış olduğunu öngörüyor. Samsung’un bu dönemdeki konsolide satış gelirinin 66 trilyon won (453,5 milyar TL), operasyon kârının ise 12.3 trilyon won (84,5 milyar TL) olması bekleniyor.

Bu sayıların piyasa beklentilerinin üstünde olduğunu belirtmek gerekiyor. Operasyon kârı ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 58’lik bir artışı gösteriyor. Güney Koreli şirket, o dönemi 7.78 trilyon won kâr ile tamamlamıştı.

Bu dönemde Samsung’un ev ürünlerinin satışlarının arttığı, yarı iletkenlere olan talebin de yüksek olduğu belirtildi. Akıllı telefon satışlarında ise Galaxy A serisinin itici güç olduğu, Galaxy Note 20 serisinin de bu seriyi izlediği ifade edildi.

Küresel koronavirüs salgını nedeniyle çevrimdışı pazarlama bütçesinin kısılmasının da kârlılıktaki artışta etkili olduğu belirtildi.

Samsung, geride kalan dönemde ekran ve devre yongalarına yönelik talep artışının da ortaya çıkan tabloda önemli bir rol oynadığını vurguladı. Şirketin tam finans raporunu önümüzdeki hafta paylaşması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER