Teknoloji

Profesyonellere hitap eden Samsung S Pen Creator Edition yurt dışında satışta

samsung s pen

Samsung, temmuz ayında Galaxy Tab S9 serisi ile birlikte tanıttığı S Pen Creator Edition adlı tablet ekran kalemini, üretkenlik odaklı profesyonellerin ihtiyaçları düşünülerek tasarlamıştı. Bu ürün 99.99 dolar fiyat etiketiyle ABD’de satışa sunuldu. Yurt dışında 59.99 dolarlık fiyatla satılan standart S Pen’e kıyasla, ekstra eğim hassasiyeti ve daha iyi bir tutuş için daha kalın bir yapı gibi avantajlar sunan S Pen Creator Edition, özellikle yazma, çizim ve dijital boyama gibi alanlarda faaliyet gösteren yaratıcı profesyonellere hitap ediyor.

Bu ekran kalemi, Samsung Galaxy S21 Ultra ve üzeri modeller, Galaxy Note10 ve üzeri modeller, Galaxy Tab S Serisi ve mevcut S Pen’i destekleyen PC’ler ile uyumlu. Ancak Galaxy Z serisi katlanabilir cihazlarla kullanılamıyor. S Pen Creator Edition pil gerektirmiyor ve şarj edilmesine ihtiyaç duymuyor. Ayrıca, bir Apple Pencil gibi, uyumlu Galaxy Tab cihazlarına manyetik olarak tutulabilen düz bir yan yüzeye sahip.

samsung s pen

Samsung, bu ekran kaleminin “şimdiye kadarki en gelişmiş S Pen” olduğunu iddia ediyor, ancak bu ürün dikkat edilmesi gereken bazı noktalarla birlikte geliyor. Örneğin, kullanıcıların ekran üzerinde stylus butonuna basarak çeşitli işlevlere hızlıca erişmesini sağlayan Temassız Komut özellikleri desteklenmiyor. S Pen Creator Edition sadece beyaz renkte mevcut ve yaratıcı uygulamalarda araçlarla etkileşimde bulunmak için kullanılan tek bir yan butona sahip (örneğin kalem ve silgi işlevleri arasında geçiş yapmak için). Ayrıca, daha az düşük seviyede bir koruma sağlayan IPX4 derecesine sahip, yani hafif derecede sıvı sıçramalarına karşı dayanıklı ki bu, daha ucuz olan S Pen’in su altında kullanılabilir IP68 derecesinden daha düşük bir koruma anlamına geliyor.

Görünümüyle bile, S Pen Creator Edition, iPad yaratıcılarının sadık bir hayran kitlesi oluşturduğu ve geleneksel, daha hantal çizim tablet ayarlarına göre rahatlığı tercih ettikleri Apple Pencil’ın gerçek bir rakibi olma yolunda sayılır. Bu popülarite, büyük ölçüde iPad platformuna (Procreate ve Forger gibi, iOS’a özel uygulamaların iyi biçimde desteklenmiş uygulama yelpazesi sayesinde) ve özellikle de yaratıcılık odaklı özellikler sunan ikinci nesil Apple Pencil’a dayanıyor.

samsung s pen

Samsung’un Galaxy Tab serisindeki yaratıcılık odaklı yazılım seçeneklerini daha da geliştirmesi gerekecek, ancak S Pen Creator Edition kesinlikle iyi bir başlangıç. En azından, geçen ay duyurulan ve basınç hassasiyeti gibi özellikleri tamamen ortadan kaldıran 2.699 TL’lik USB-C Apple Pencil’a kıyasla yaratıcı görevleri daha iyi gerçekleştirecek şekilde donatılmış durumda.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER