Manşetler

Samsung Galaxy Tab S9 Serisi duyuruldu: Teknoloji ve üretkenliğin buluştuğu son nokta

galaxy tab s9

Samsung, yeni tablet serisi Galaxy Tab S9’u Güney Kore’de düzenlediği Unpacked etkinliğinde tanıttı. Seri içinde, Galaxy Tab S9 Ultra, Tab S9 Plus ve Tab S9 olmak üzere üç farklı boyutta ürün var. Bu ürünler sırasıyla 14.6″, 12.4″ ve 11″ ekran boyutlarıyla kullanıcıların ihtiyaçlarına yanıt veriyor. Hem eğlence hem de üretkenlik özellikleriyle dikkat çeken bu seri, kullanıcıların hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor.

Galaxy Tab S9 serisinin tüm üyeleri, Dinamik AMOLED 2X ekranıyla daha canlı ve gün ışığında bile görünür bir ekran deneyimi sunuyor. Daha önce serinin giriş seviyesindeki modelinde daha düşük kalitede ekran vardı. Şimdi o büyük fark da kapanmış oldu. Üç modelde de yer alan 120Hz ekran yenileme hızı, kullanıcılarına süper akıcı bir ekran deneyimi yaşatıyor.

Samsung’un şimdiye kadarki en güçlü işlemcisi ile yüksek performans sunan bu seri, aynı zamanda IP68 sertifikasıyla suya ve toza karşı dayanıklı. Işın izleme teknolojisi ile yüksek oyun performansı sunan Galaxy Tab S9 modelleri, eğlence deneyimini bir üst seviyeye taşıyor.

Galaxy Tab S9 serisi, üretkenlik özellikleriyle de ön plana çıkıyor. Önyüklü olarak gelen Goodnotes, Clip Studio Paint ve LumaFusion gibi uygulamalar, kullanıcıların işlerini kolaylaştırıyor. Profesyonel çizim programı Arcsite ile çizim yapmak artık çok daha kolay. Ekranı kolayca 2 ya da 3’e bölebilme özelliğiyle multitasking deneyimini geliştiriyor.

Galaxy Tab S9 Ultra özellikleri

Galaxy Tab S9 serisi içinde Tab S9 Ultra, diğer üyelere göre biraz daha ilgi çekici olacaktır. Bu ürün özellikle yazılım tarafında elde ettiği yeniliklerle kullanıcılara biraz daha dizüstü bilgisayara yakın bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Zaten bu işi donanım tarafındaki şıklığı ve önceki nesil modeldekine göre biraz daha sağlam ve kararlı hâle getirilen klavyeli kılıfıyla beceriyor. Klavyeli kılıf, rahat yazı yazma imkanı sunan bir klavye ve tepki hızı yüksek izleme dörtgeni ile birlikte geliyor.

galaxy tab s9 ultra

Galaxy Tab S9 Ultra’nın ağırlığı 737g ve kalınlığı 5.5mm. Bu, tabletin hem hafif hem de ince bir tasarıma sahip olduğunu gösteriyor. Bu özellikler, tabletin taşınabilirliğini artırıyor ve kullanıcıların her yere kolayca götürebilmelerini sağlıyor. Galaxy Tab S9 Ultra, IP68 sertifikasıyla suya ve toza karşı dayanıklı. Bu özellik, tabletin açık alanlarda bile güvenle kullanılabilmesini sağlıyor.

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra, 14.6 inçlik Dynamic AMOLED 2X ekranıyla dikkat çekiyor. Bu ekran, 1848×2960 piksel çözünürlüğe sahip ve kullanıcılara canlı, gün ışığında bile görünür bir görüntü deneyimi sunuyor. Ayrıca, 120Hz ekran yenileme hızı sayesinde süper akıcı bir ekran deneyimi yaşatıyor.

galaxy tab s9 ultra

Bu tablet, Samsung’un şimdiye kadarki en güçlü işlemcisi olan Snapdragon 8 Gen 2’yi kullanıyor. Bu sayede yüksek performans sunuyor ve ağır uygulamaları bile rahatlıkla çalıştırabiliyor. Ayrıca, Raytracing teknolojisi sayesinde yüksek oyun performansı sunuyor. Öte yandan, 8-16 GB RAM seçenekleri ve 128GB, 512GB, 1TB depolama seçenekleriyle geliyor. Bu özellikler, kullanıcıların tüm verilerini ve uygulamalarını rahatlıkla saklamalarını sağlıyor.

Galaxy Tab S9 Ultra, 11200m Ah’ye varan pil ömrüyle bütün gün yetecek performans sunuyor. Bu özellikler, kullanıcıların tabletlerini gün boyu kesintisiz bir şekilde kullanabilmelerini sağlıyor.

galaxy tab s9 ultra

Tab S9 Ultra, Android 13, One UI 5.1 işletim sistemini kullanıyor. Bu, kullanıcıların en yeni Android özelliklerinden ve uygulamalarından yararlanabilmelerini sağlıyor.

Tabletin arka kamerası 13 MP çözünürlüğünde ve 2160p video kaydedebiliyor. Bu, kullanıcıların yüksek kaliteli fotoğraflar çekebilmelerini ve videolar kaydedebilmelerini sağlıyor.

Sonuç olarak, Samsung Galaxy Tab S9 Ultra, üstün teknolojisi ve kullanıcı dostu özellikleriyle tablet dünyasında yeni bir dönem başlatıyor. Hem eğlence hem de üretkenlik ihtiyaçlarını karşılayan bu tablet, kullanıcılarına benzersiz bir deneyim sunuyor.

Galaxy Tab S9 Serisi çıkış tarihi

Galaxy Tab S9 Serisi 27 Temmuz’dan itibaren Türkiye’de ön siparişe sunulacak ve 11 Ağustos’tan itibaren genel satışa sunulacak.

Tab S9 Serisi; Beige ve Gray olmak üzere iki renk ve Tab S9 Ultra’da 14.6 inç, Tab S9+’ta 12.4 inç ve Tab S9’da 11 inç olmak üzere üç farklı boyutta sunuluyor.

Premium deneyim, dört nesil One UI ve Android işletim sistemi yükseltmeleri ve beş yıllık güvenlik güncellemeleriyle korunuyor ve destekleniyor. Kaza sonucu oluşan hasarlar için bir destek hizmeti olan Samsung Care+[24],  ön sipariş dönemlerinde özel indirimler ve ücretsiz avantajlar sunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER