Teknoloji

Samsung Rusya’ya ürün sevkiyatlarını tamamen durdurdu

samsung exynos
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, cuma günü yaptığı açıklamada, tüm ürünlerinin Rusya’ya sevkiyatını askıya aldığını duyurdu. The Verge sitesinin belirttiğine göre, bir Samsung temsilcisi tarafından yapılan açıklamada, “Mevcut jeopolitik gelişmeler nedeniyle Rusya’ya yapılan sevkiyatlar askıya alındı” ifadesi yer aldı. “Bir sonraki adımlarımızı belirlemek için bu karmaşık durumu aktif olarak izlemeye devam ediyoruz.”

Samsung’un sevkiyatları askıya alma kararı sadece akıllı telefonları kapsamıyor. Bir kaynağın Bloomberg‘e verdiği bilgiye göre, bu durum çiplerden akıllı telefonlara ve diğer tüketici elektroniği ürünlerine kadar tüm ürünleri kapsıyor. Bu durum, Rusya’nın dünyanın en büyük elektronik satıcılarından birinin geniş yelpazeye yayılmış ürünlerine erişemeyeceği anlamına geliyor.

Ayrıca Samsung, insani yardım çabalarına da bağışta bulunuyor. Şirket, “İyi dileklerimiz etkilenen herkesle birlikte ve önceliğimiz tüm çalışanlarımızın ve ailelerinin güvenliğini sağlamak.” dedi. “Mülteciler için yardım da dahil olmak üzere bölgedeki insani çabaları aktif olarak desteklemeyi planlıyoruz. Bu amaçla, 1 milyon doları tüketici elektroniği ürünleri olmak üzere 6 milyon dolar bağışta bulunuyoruz, bunun yanı sıra çalışanlarımızdan gelen gönüllü bağışlar da var.”

Samsung, Ukrayna’yı işgal girişimini başlatmasının ardından ürünlerinin Rusya’da satışlarını engelleyen en son teknoloji satıcısılarından biri oldu. Güney Kore merkezli şirketin, bazı ihracat kısıtlamalarına rağmen Rusya’ya teknoloji ürünlerini göndermeye devam edebileceği söyleniyordu, ancak muhtemelen şirket en sonunda sevkiyatları durdurma kararını verdi.

Apple, FIFA oyunlarının geliştiricisi EA, Cyberpunk 2077 geliştiricisi CD Projekt Red de Rusya’da satışlarını durdurdu. Microsoft ise ülkedeki tüm Microsoft ürün ve servislerinin yeni satışlarını askıya aldığını açıkladı.

Teknoloji platformlarından da çeşitli adımlar geldi. Google, Rusya’daki tüm reklam satışlarını duraklattı. Reddit ise, site genelinde Rus devlet destekli medyaya bağlantıları yasakladı, Facebook, dünya çapında Rus devlet medyasını önermeyi bıraktı. Twitter ise, Rusya ve Ukrayna’da reklamları duraklattı. Bu arada Rusya, Twitter’a erişimi kısıtlama ve ülkede Facebook’u tamamen engelleme konusunda bazı karşı adımlar attı.

İLGİLİ HABERLER