Teknoloji

Google Rusya’da reklam satışını durdurdu

rekabet kurumu google

Google Rusya’da reklam satışını tamamen durdurma kararı aldı. Reuters’ın haberine göre; teknoloji devinin kararı YouTube’u, arama hizmetini ve yayıncılık ortaklarını kapsıyor. Şirket böylelikle Ukrayna işgalinin başlamasından bu yana Rusya’ya yönelik kısıtlı ölçüde uyguladığı reklam yaptırımlarının kapsamını genişletmiş oldu.

Google’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Olağanüstü koşulların ışığında Rusya’da Google reklamlarını durduruyoruz. Süreç çok hızlı gelişiyor. Uygun zaman geldiğinde yeni bilgiler paylaşacağız.”

Teknoloji devi, geçtiğimiz ayın son günlerinde RT ve diğer Rus kanallarının YouTube’un reklam geliri almasını engellemişti. İlerleyen günlerde ise devlete bağlı Rus medya kuruluşlarının şirket bünyesindeki parasallaştırma araçlarından yararlanması yasaklanmıştı. Buna ek olarak, savaş karşıtı reklamlar dışında durumdan faydalanmaya çalışan reklamlara da yasak getirilmişti.

Rusya’ya reklam odaklı yaptırımlar uygulayan tek şirket Google değil. Twitter işgalin başlamasının hemen ardından önemli bilgilerin gösterimini kolaylaştırmak için Rusya ve Ukrayna’da reklam gösterimini durdurmuştu. Facebook ise Rusya’da devlete bağlı medya kuruluşlarının platformda reklam gösterimine yasak getirmişti. Microsoft da RT ve Sputnik’i reklam platformundan çıkarmıştı.

The New York Times’ın haberine göre, Google Rusya’ya uygulayacağı yaptırımlar konusunda oldukça dikkatli hareket ediyor. Şirketin ülkede 100’den fazla çalışanı buluyor. Rusya daha önce uluslararası şirketlerin yasalara uymaması durumunda ülkedeki çalışanları cezalandırabileceği tehdidinde bulunmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER