Teknoloji

Electronic Arts Rusya ve Belarus’ta satışları durdurdu

electronic arts

EA, cuma günü yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın işgaline yanıt olarak Rusya ve Belarus’ta oyunlarının ve içeriklerinin satışını durdurduğunu duyurdu. Çarşamba günü şirket, Rus takımlarını FIFA ve NHL oyunlarından çıkardığını açıklamıştı. Cuma günkü duyuru ise ileri doğru daha önemli bir adımın atıldığını gösteriyor.

EA, konuyla ilgili olarak yayınladığı bir blog yazısında, “Bu ihtilaf devam ederken sanal para paketleri de dahil olmak üzere oyunlarımızın ve içeriğimizin Rusya ve Beyaz Rusya’da satışını durdurma kararı aldık.” dedi. “Sonuç olarak, oyunlarımız ve içeriğimiz artık oyun içi mağazalar da dahil olmak üzere Origin veya EA uygulamasındaki Rusya bölge mağazamızdan satın alınamayacak. Ayrıca oyunlarımızı mağazalarından kaldırmak ve bölgede yeni oyun içi içeriğin satışını durdurmak için platform ortaklarımızla birlikte çalışıyoruz.”

Ayrıca şirket, oyunlarının ve operasyonlarının diğer alanlarını aktif olarak değerlendirdiğini ve alınan ek önlemlerle ilgili güncellemeleri paylaşacağını söyledi.

EA, Rusya ve Belarus’ta satışları keserek Cyberpunk 2077 geliştiricisi CD Projekt Red’e katıldı. Bu hafta başında, Ukrayna başbakan yardımcısı Mykhailo Fedorov, oyun şirketlerini harekete geçmeye çağırdı ve tweet’lerde doğrudan Xbox, PlayStation, Nintendo, Epic Games, Rockstar, Tencent gibi oyun devlerini de etiketlemişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER