Teknoloji

Samsung parmak izi güvenliği sorununun çözüm tarihini açıkladı

samsung galaxy note 10 plus parmak izi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung‘un parmak izi tarayıcısı entegre edilen telefonlarını etkileyen güvenlik açığı kısa süre önce ortaya çıkmıştı. Söz konusu açık, bazı ekran koruyucularının kullanıldığı telefonlarda biyometrik güvenlik çözümünü aşmayı mümkün kılıyor. Samsung, bu problemin önümüzdeki hafta itibarıyla çözüleceğini açıkladı.

Şirketten verilen bilgiye göre, “bazı silikon ekran koruyucuları” sorunun ortaya çıkmasına neden oluyor. Bu sorundan etkilenen cihazlar ise Samsung’un mevcut katalogunun en önemli cihazları olarak değerlendirilebilir: “Galaxy S10, S10 Plus, S10 5G, Galaxy Note 10 ve Note 10 Plus.

Samsung: Güncelleme yayınlanana kadar ekran koruyucusu kullanmayın

Samsung’un açıklamasında, bu telefonların ultrasonik parmak izi tarayıcısının üç boyutlu desenleri ekran koruyucusu nedeniyle yanlışlıkla parmak izi olarak algıladığı belirtildi. Ekranı koruyucuyla kaplanmış telefonların kilidinin herkes tarafından açılabilmesi, oldukça ciddi bir güvenlik riski oluşturuyor.

Güney Koreli şirket, gerekli güvenlik güncellemesi yayınlanana kadar ekran koruyucusu kullanılmamasını öneriyor. Şirket, kullanıcıların ekran koruyucusunu çıkardıktan sonra daha önce kayıtlı olan parmak izlerini silmesini ve ekran koruyucusu olmadan yeniden kaydetmesini de tavsiye ediyor. Telefonu kutusundan ekran koruyucusuyla kaplı olanlar için ortada bir sorun yok gibi görünüyor. Diğer S10 ve Note 10 sahiplerinin ise, eğer ekran koruyucusu kullanıyorlarsa, kayıtlı olmayan bir parmak iziyle ekran kilidini açmayı denemelerinde fayda var.

İLGİLİ HABERLER