Teknoloji

Samsung ve Olympus birlikte akıllı telefon kamerası geliştirebilir

samsung olympus

Samsung akıllı telefon kameralarını geliştirmek için sürekli şekilde çalışmaya devam ediyor. Şirket son birkaç yıldır amiral gemisi telefonlarında daha fazla kamera lensine yer verirken, yüksek zum kapasitesi sunuyor. İddiaya göre, Samsung kamera teknolojisini geliştirmek için Olympus ile görüşüyor.

İki şirket arasındaki görüşmeler birkaç kaynak tarafından gündeme getirilirken; Samsung’a dair isabetli öngörüleriyle bilinen Tom’s Guide sitesinin de haberi paylaşması, doğru olma ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Samsung’un özellikle amiral gemisi telefonlarının kameraları oldukça kuvvetli. Ancak akıllı telefon üreticileri için kameranın altına ünlü bir markanın adını yazmak da etkili olabiliyor. OnePlus bu doğrultuda Hasselblad ile iş birliği yaparken, Huawei uzun bir süredir Leica ile birlikte çalışıyor.

Bu iş birliğinin sadece reklam amaçlı olmadığını belirtmek gerekiyor. Olympus’un fotoğraf makinelerindeki uzmanlığı sayesinde Samsung’un akıllı telefonlarıyla çok daha gerçek kareler yakalanabilir. Buna ek olarak, ince ayarlar konusunda da daha fazla seçenek sunulabilir.

Samsung ve Olympus arasındaki görüşmelerin ne aşamada olduğu henüz bilinmiyor. Tarafların anlaşması durumunda iş birliğinin ilk meyvelerinin 2022’de görülmesi sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER