Teknoloji

Leica ve Olympus’tan ücretsiz fotoğrafçılık kurs ve seminerleri

leica
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Fotoğraf makinesi pazarının iki önemli oyuncusu Leica ve Olympus, küresel koronavirüs salgını döneminde eve kapanan fotoğrafçılar için çevrimiçi ortamda ücretsiz eğitimler ve konuşmalar düzenliyor. Kreatif alanlarda hizmet veren pek çok şirket, bu dönemde kaynaklarını evine kapanmak zorunda kalan yüz milyonların erişimine açmış durumda. Bir diğer önemli fotoğraf makinesi üreticisi Nikon da tüm çevrimiçi fotoğrafçılık derslerinin nisan ayının sonuna kadar ücretsiz olduğunu açıklamıştı.

Olympus, insanları uzmanlarıyla buluşturmak için “Olympus Oturumları ile Evde” adını verdiği bir program başlattı. Bu program kapsamında fotoğrafçılar bire bir ya da grup eğitimleri için kayıt yaptırabiliyor. Söz konusu eğitimler sayesinde fotoğrafçılar, ellerindeki Olympus markalı fotoğraf makineleri hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabiliyor ve geri bildirim alabiliyor.

Altı kişinin katıldığı grup derslerinde ise genellikle belli fotoğraf makinesi modellerine veya  kategorilerine odaklanılıyor. Sınırlı sayıdaki kontenjanlar için Olympus’un internet sitesi üzerinden kayıt yaptırılabiliyor.

Leica’nın programında ise çevrimiçi seminerler daha yoğun bir yer tutuyor. Birkaç hafta boyunca devam edecek seminerlerde ünlü fotoğrafçılar, müzisyenler, oyuncular ve diğer alanlardaki kreatif sanatçılar konuşma yapacak. Leica’nın ücretsiz çevrimiçi seminerlerinden ilki dün itibarıyla gerçekleştirildi.

Leica tarafından düzenlenen çevrimiçi seminerler için buraya tıklayarak kayıt yaptırabilirsiniz. Şirketin tüm seminerlerin kayıtlarını henüz açmadığını belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER