Teknoloji

Olympus kamera üretimini ve satışını bırakıyor

olympus kamera
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Görüntüleme biriminin elden çıkarma kararı alan Olympus, kamera pazarına veda edeceğini açıkladı. Olympus’un görüntüleme birimini daha önce Sony’den VAIO bilgisayar birimini alan Japan Industrial Partners (JIP) adını taşıyan yatırım fonu satın alıyor. Taraflar arasında imzalanan uzlaşı belgesi çerçevesinde Olympus görüntüleme birimini ayrı bir şirkete dönüştürecek ve hisselerini JIP’e devredecek.

Görüntüleme biriminin Olympus’un genel operasyonu içindeki payı oldukça küçülmüş durumda. Şirket artık mesaisinin büyük kısmını endoskop gibi tıbbi cihazlar üretmeye ayırıyor. Olympus CEO’su Yasuo Takeuchi geçtiğimiz yıl gazetecilere görüntüleme biriminin elden çıkarılabileceğinin ipuçlarını vermiş, ancak şirket daha sonra bu ihtimali yalanlayan bir açıklama yapmıştı.

Olympus’tan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, şirketin akıllı telefonların gelişimiyle yara alan dijital kamera pazarında ayakta kalmak için gerekli önlemleri aldığı; ancak bu önlemlerin yeterli olmadığı belirtildi. JIP ise, tıpkı VAIO örneğinde olduğu gibi, Olympus’un OM-D ve Zuiko markalarını kullanarak ürün çıkarmaya devam edecek.

Olympus’un görüntüleme birimi, geçtiğimiz on yıllık dönemde Micro Four Thirds formatındaki aynasız kameralara odaklanmıştı. Son üç yılda kayıpları artan birim, 2009’da retro dijital aynasız kamera furyasını E-P1 modeliyle başlatmıştı.

Olympus ve JIP arasındaki kamera birimi satışı anlaşması, eylül ayı itibarıyla kesinleşecek. Anlaşmanın mali şartları konusunda şu an için kamuoyuyla bilgi paylaşılmış değil.

İLGİLİ HABERLER