Teknoloji

Samsung Gear VR Innovator Edition sanal gerçeklik cihazını sadece ABD’de çıkaracak

samsung-gear-vr-innovator-edition-131114

Samsung gelecek ay içinde sadece ABD’ye özel yeni bir Gear VR özel versiyonu çıkaracak. San Francisco’da düzenlenen geliştirici konferansında duyurusu gerçekleştirilen Gear VR Innovator Edition adlı sanal gerçeklik başlığının geliştirme çalışmalarında da, tıpkı orijinal Gear VR’daki gibi Oculus’un katkıları bulunuyor.

Gear VR Innovator Edition Samsung Galaxy Note’un 5.7 inç ekranını kullanarak kullanıcılara sanal gerçeklik deneyimi yaşatıyor. Oculus destekli Gear VR başlığında touchpad, geri tuşu ve odak ayarlama kadranı da yer alıyor. Bu başlık sayesinde kullanıcılar 360 derece sanal gerçeklik dünyasına giriş yapıyor, ortamı sanki orada bulunuyormuş gibi hissetme imkanı yakalıyor.

Geliştiriciler Gear VR için Oculus Mobile SDK yazılım geliştirme aracını developer.oculus.com adresinden indirerek hemen çalışmaya başlayabilir, uygulamalar geliştirebilir. İçerik ortakları arasında DreamWorks, Harmonix, Vevo gibi önde gelen şirketler bulunuyor.

Oculus yazılımını Note 4 cihazlarına indiren Gear VR Innovator Edition sahipleri Home, Store, Cinema, 360 Videos and Photos gibi uygulamalara da kavuşacak.

Samsung Gear VR Innovator Edition’ın sadece ABD’de çıkacak bu özel versiyonunun ne kadara satılacağı şu an için bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER