Teknoloji

Samsung Galaxy Note 10 Gear VR ile birlikte çalışmayacak

gear vr galaxy note 10

Samsung‘un yeni akıllı telefonları Galaxy Note 10 ve Note 10+, şirketin sanal gerçeklik başlığı Gear VR ile birlikte kullanılamayacak. Bu durumu gündeme getiren teknoloji analisti Anshel Sag, söz konusu bilginin Samsung tarafından da doğrulandığını ifade etti.

Samsung’un en yeni amiral gemilerinde Gear VR için destek sunmamış olması, hem Gear VR hem de telefonla birlikte çalışan diğer sanal gerçeklik başlıklarının geleceği hakkında şüphe oluşturuyor. Oculus Go gibi yerleşik ekrana sahip olan ve bağımsız çalışabilen sanal gerçeklik başlıkları, şu sıralar daha yoğun şekilde tercih ediliyor.

Samsung Gear VR’ı 2017’den beri güncellemiş değil. Sanal gerçeklik başlığı, en son Unpacked etkinliğinde de gündeme gelmedi. Geçtiğimiz şubat ayında tanıtılan S10 modelleri Gear VR’ı desteklese de, bunun için özel bir adaptöre ihtiyaç duyuluyor.

Gear VR için Samsung’un internet sitesinde bir ürün sayfası bulunsa da, şirket doğrudan Gear VR satışı gerçekleştirmiyor. ABD’de Amazon’dan 99.99 dolar ödeyerek Gear VR satın almak mümkün.

Galaxy Note 10 sanal gerçeklik deneyiminde bir dönemin bitişini işaret ediyor

Samsung, Note 10 için Gear VR desteği sunmayarak sanal gerçeklik başlığı için sonun biraz daha yaklaştığını göstermiş oldu. Telefonla birlikte çalışan sanal gerçeklik başlıkları konusunda benzer bir tutum izleyen tek şirket Samsung değil. Google’ın mayıs ayında duyurduğu Pixel 3a da Android’in yerleşik Daydream platformunu desteklemiyor. Bu nedenle sanal gerçeklik deneyiminde bir dönemin sona ermek üzere olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER