Teknoloji

Samsung Galaxy Note 9 alanlara Gear VR adaptörünü ücretsiz sunuyor

gear vr galaxy note 10

samsung galaxy note 9Samsung Galaxy Note 9 satın alanlara daha önceden sahip oldukları aksesuarları kullanabilmeleri konusunda yardımcı oluyor. Şirket yurt dışında Note 9 alan müşterilerine Samsung Gear VR adaptörünü ücretsiz olarak sunuyor. Bu sayede Samsung’un sanal gerçeklik başlığı ve en yeni amiral gemisi telefonu uyumlu hâle geliyor.

Galaxy Note 9’un boyutlarının büyümüş olması, geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen sanal gerçeklik başlığıyla bazı uyumluluk sorunlarının doğmasına yol açıyor. Galaxy Note 9’un ekranı selefine kıyasla sadece 0.1 inç büyük olsa da, bu küçük fark bile problem doğurmak için fazlasıyla yetiyor. Adaptörün takılmasıyla birlikte Note 9’un Gear VR’a monte edilmesi mümkün oluyor.

Ücretsiz Gear VR adaptörü için Samsung ile temasa geçen Galaxy Note 9 ve Gear VR sahiplerinin başlıklarının model ve seri numarasını şirkete bildirmesi gerekiyor. Şirket gerekli bilgilerin alınmasının ardından 10 iş günü içinde adaptörü kullanıcılara teslim etmeyi vadediyor. Hâli hazırda adaptörü mağazalardan satın almanın mümkün olmadığını belirtmekte fayda var.

Samsung Galaxy Note 9 ile birlikte yeni bir Gear VR versiyonu duyurmadı. Dolayısıyla şirketin çıkarttığı adaptörün uyumluluk sorunlarını engellemeye yönelik bir ara çözüm olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER