Manşetler

Galaxy Note markasının bitişine dair Samsung’dan doğrulama geldi

galaxy note 20 ultra
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, Galaxy Note markasına resmen son verdi. Samsung’un akıllı telefon şefi Roh Tae-moon, MWC 2022’de gazetecilere, Samsung’un kısa süre önce tanıtılan Galaxy S22 Ultra modeline atıfta bulunarak Note’un bundan böyle bir Ultra modeli olarak çıkacağını söyledi.

Bu haber fazla şaşırtmadı. Zaten Samsung, 2020’de piyasaya sürülen Galaxy Note 20 ve Note 20 Ultra’dan bu yana yeni bir Note cihazı çıkarmadı. Ve bu yılın hemen başında gördüğümüz Galaxy S22 Ultra, gövdeye entegre edilmiş entegre ekran kalemiyle birlikte, adı dışında her şeyiyle bir Note cihazı niteliğini taşıyordu.

S ve Note ürün serilerinin yakınsaması yıllardır beklenen ve son zamanlarda iyice hızlanan bir süreç olmuştu. Samsung, on yıldan uzun bir süre önce, Eylül 2011’de Galaxy Note’u ilk kez çıkardığında, o zamanlar sahip olduğu 5.3 inç ekranla; 4.3 inç ekranlı Galaxy S II veya 3.5 inç ekranlı iPhone 4S gibi muadillerine göre çok daha büyük bir telefondu.

samsung galaxy note
2011 yılında çıkmış ilk Samsung Galaxy Note

Ancak zaman geçtikçe, büyük ekranlı akıllı telefonlar ileri düzey kullanıcılar için bir yenilik olmaktan çıktı ve bir endüstri standardı hâline geldi. 2016’da çıkan Galaxy S7, 5.1 inç ekrana sahipti ve neredeyse ilk nesil Note boyutundaydı. 2017’ye gelindiğinde, en büyük Galaxy S8 Plus modeli, o yıl takip eden Galaxy Note 8 ile boyut ve şekil olarak neredeyse aynıydı. S-Pen ekran kalemi, S ile Note serileri arasındaki tek önemli farklılaştırıcı niteliğini taşıyordu.

Note serisi, büyük boyutlu akıllı telefonların popülerleşmesine büyük katkı sağladı. Ancak bu serinin hikâyesinde hatırlanmak istenmeyen gelişmeler de oldu. Özellikle Galaxy Note 7, piliyle ilgili olarak ortaya çıkan sorunlar nedeniyle manşetlere çıktı. Başlangıçta övgüyle karşılanan cihaz, arızalı pillerle ilgili güvenlik endişeleri nedeniyle hızla geri çağrıldı ve ardından tamamen piyasadan çekildi.

Galaxy Note markasının bitişi bir çağın da sona ermesi anlamına geliyor. Ancak Note’un birçok açıdan Galaxy S22 Ultra ve onu takip edecek “Ultra” cihazlarda yaşamaya devam etmesini bekleyebiliriz. Tae-moon da bunu ima ediyor. Bu arada Samsung, geçen yıl Galaxy S21 Ultra ve Z Fold 3 için sunduğu opsiyonel S Pen desteğini S serisinin daha ucuz modellerine de getirirse, tüketicilere bu deneyimi en azından daha düşük maliyetle edinme imkanı verebilir.

İLGİLİ HABERLER