Teknoloji

Samsung mobil cihaz biriminin yeni kaptanını seçti

galaxy a30s samsung a31

Samsung, mobil cihaz biriminin başına Roh Tae-moon‘un getirildiğini açıkladı. Roh’un görevi devraldığı isim olan DJ Koh, şirketin eş CEO’luğunu yürütmeye devam edecek. Bu görev doğrultusunda Samsung’un mobil ve BT birimleri de Koh’a bağlı olarak faaliyetlerini sürdürecek.

Bloomberg’in haberinde, 52 yaşındaki Roh’un becerikli bir mühendis olduğu belirtiliyor. Haberde Roh’un akıllı telefonlar konusunda çok titiz bir yaklaşım içinde olduğunun da altı çiziliyor.

1997’den bu yana Samsung’da görev yapan Roh, Galaxy serisi cihazların Ar-Ge süreçlerinde önemli roller üstlendi. Reuters’in haberinde, Roh’un özellikle üretim maliyetlerini düşürme konusunda önemli çalışmalar yaptığı belirtiliyor. Roh’un üretimin taşeronlara yönlendirilmesine yönelik çalışmaları sayesinde Samsung’un Huawei gibi Çinli rakipleriyle olan mücadelesinde çeviklik kazandığı belirtiliyor.

Samsung’un küresel akıllı telefon pazarındaki hakimiyeti devam ediyor. Ancak Huawei, Vivo ve Oppo gibi Çinli üreticiler, özellikle giriş seviyesinde ve orta segmentte Samsung’u fazlasıyla sıkıştırıyor.

samsung mobil
Roh Tae-moon

Samsung Çin ve Hindistan mobil cihaz pazarlarında büyümeyi hedefliyor

Roh’u yeni görevinde zorlu bir ajandanın beklediği söylenebilir. Çin ve Hindistan gibi kalabalık pazarlardaki etkinliğini artırmayı hedefleyen Samsung, katlanabilir telefon pazarında da Galaxy Z Flip ile daha geniş kitlelere ulaşmayı amaçlıyor.

Roh’un önündeki ilk büyük etkinlik çok uzak değil. Güney Koreli şirket, 11 Şubat tarihinde Galaxy S20 serisini ve Galaxy Z Flip‘i gözler önüne çıkaracak.

İLGİLİ HABERLER