Manşetler

5.3 inç Super AMOLED HD ekranlı Samsung Galaxy Note tanıtıldı – Video

Samsung’un IFA 2011 kapsamında Berlin’de düzenlediği “Unpacked” etkinliğinde tanıtılan cihazlardan en etkileyicisi Samsung Galaxy Note olabilir. Kullanıcıların tüm mobil ihtiyaçlarını karşılayabilecek niteliğe sahip olan Galaxy Note akıllı telefon ile tablet arasındaki boşluğu doldurmayı amaçlıyor.

Samsung’un yepyeni Super AMOLED HD ekranını barındıran Galaxy Note’ta 1280 x 800 çözünürlüklü, 5.3 inç’liik ekran bulunuyor. Ekranın piksel yoğunluğu ise 285 ppi gibi yüksek bir değere sahip. Samsung Galaxy Note sayesinde telefon, tablet, kamera, not defteri, kalem ve kağıt tek bir cihaz altında buluşmuş olacak. 1.4 GHz’lik çift çekirdekli işlemci, 1 GB RAm, Android 2.3 Gingerbread, 8 megapiksel LED flaşlı arka kamera, 2 megapiksel ön kamera gibi özelliklere sahip olan Samsung Galaxy Note 178 gr. ağırlık, 9.65 mm’lik kalınlıkla geliyor. Samsung bu cihazın LTE ve HSPA+ destekli olmak üzere en az iki farklı konfigürasyonunu sunacak.

Samsung Galaxy Note, Samsung’un büyük ekran boyutu ile mobilite arasında denge arayışına yönelik çalışmalarının  bir ürünü olarak karşımızda duruyor. Adında “Note” kelimesi geçtiği için bu cihazla birlikte bir stylus kalemin de gelmesini bekliyor olmalısınız. Gerçekten de Samsung Galaxy note ile birlikte bir kalem de geliyor. Bu kalem kullanılmadığı durumlarda cihaz içinde yer alan bir yuvada saklı duruyor. Kalem üzerinde yer alan bir tuş sayesinde tabletin çeşitli özelliklerini etkinleştirmek mümkün oluyor. Yüklü gelecek Samsung S Memo uygulaması sayesinde fotoğraf, ses, yazı, el yazısı, çizim gibi farklı türde not girişleri kaydediliyor, bunlar Android’in sunduğu çeşitli paylaşım seçenekleri aracılığıyla başkalarıyla paylaşılabiliyor. Bu arada stylus kalem not girişleri dışında cihazın uygulamalarını açma, sayfalar arasında gezinme gibi işlevleri için de kullanılabiliyor.

Video: Samsung Galaxy Note

İlgili – Samsung Tomorrow

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER