Teknoloji

Galaxy S22 Ultra yerine Galaxy Note 22 geliyor iddiası var

galaxy note 22

Samsung, bu yılın ortalarında 2021 moodel Galaxy Note akıllı telefon serisini pas geçtiğinde çoğu kişi bunun simge niteliğindeki serinin sonu anlamını taşıdığını düşünmüştü. Ancak son çıkan haberler ve dedikodular, Samsung’un Şubat 2021’de Galaxy Note serisini yeniden canlandırabileceğine dair ihtimalin söz konusu olduğunu gösteriyor.

Tron rumuzlu Güney Koreli sızıntı kaynağına inanırsak Samsung, 2022’nin ilk çeyreğinde Galaxy S22 serisiyle birlikte bir Galaxy Note 22 modelini piyasaya sürebilir. Daha da ilginç olan nokta, Samsung’un Galaxy Note 22 olarak markalamayı planladığı cihazın segmentin en üstünde yer alacak olmasıdır. Muhtemelen bu telefon Galaxy S22 Ultra yerine çıkabilir.

Samsung’un Note 22 modelini çıkarmaya yönelik planlarına ilk kez rastlamıyoruz. Eylül ayında, Galaxy S22 Ultra olarak adlandırılması planlandığı belirtilen cihazın görüntüleri ortaya çıktığında, bu telefonun Samsung Galaxy Note 22 Ultra olarak adlandırıldığına dair haberler de vardı. Ne var ki, diğer bir popüler Twitter kaynağı Ice Universe, bu tür olasılıkları ortadan kaldıran bir tweet atmıştı ve bu söylentiler hızla ortadan kalkmıştı. Ne var ki iki ay sonra, aynı söylentiler geri döndü gibi görünüyor.

Samsung’un Note serisini ortadan kaldırmakla ilgili olarak görünüşte mantıklı bir açıklaması olsa da, şirket bile Galaxy Note’un hayranlarının olduğu konusunda herkesle hemfikirdi. Samsung, bu yılın başlarında çıkardığı üst seviye Galaxy S21 Ultra‘da S Pen desteği sunarak bu hayranlardan bazılarını geri kazanmaya çalışmıştı. Hatta bu yılın ortalarında çıkan Galaxy Z Fold 3 için bile S Pen desteği önemli bir yenilik olarak sunulmuştu.

Standart S Pen kalemi, hava komutları ve Bluetooth özellikleri gibi daha havalı şeyler için destek sunmadığı için Samsung, kullanıcıların mevcut Galaxy Note serilerindeki kalemin tüm özelliklerini sunan S Pen Pro için kullanıcıların ekstra ödeme yapmasını istedi. Dahası, ne S21 Ultra ne de Z Fold 3 S Pen için bir yuva taşımıyor. Bu da kalemin ayrı olarak taşınması ya da kalem yuvalı kılıfların ek olarak satın alınmasını gerekli kılıyor.

İlk Galaxy S22 Ultra sızıntılarında bu telefonun S Pen için özel bir yuva içerdiği görülüyordu. Samsung’un bu telefonu Galaxy Note 22 olarak çıkarması, hiç şüphesiz Galaxy Note serisinin tutkunlarını fazlasıyla memnun edecektir.

İLGİLİ HABERLER