Eğlence

Oculus Venues eğlence uygulaması Oculus Go ve Gear VR’da açıldı

Oculus Venues eğlence uygulaması Oculus Go ve Gear VR'da açıldı

oculus venuesOculus VR’ın canlı eğlence deneyimleri için yeni platformları, bağımsız Oculus Go başlığı ve Samsung’un Gear VR platformu için çıktı. Oculus Venues olarak adlandırılan bu platform, ilk olarak mayıs ayı başında Facebook’un F8 geliştirici konferansında duyurulmuştu.

Oculus Venus, spor karşılaşmaları, konserleri veya komedi gösterilerini TV yayını tarzında, ancak sanal gerçeklikte ulaştıracak biçimde konumlandırılıyor. Böylecek izleyiciler canlı etkinlikleri ve şovları, evlerinin rahat ortamında, sanki en ön sıradan izliyorlarmış gibi takip etme fırsatı yaklayacak. Tabii ki, bunun için sanal gerçeklik başlığını daha uzun süre boyunca takmaları gerekiyor.

İlk Venues etkinliği ABD’nin Colorado eyaletinde bulunan Red Rocks Amfitiyatrosu’nda gerçekleştirilen Vance Joy konseri oldu. Daha sonra yine ABD’de, New York şehrinde, Gotham Comedy Live şovu, canlı etkinlikler platformu NextVR ile birlikte canlı olarak yayınlanacak. Oculus, 27 Ağustos’a kadar gerçekleştirilecek canlı etkinlik programını açıkladı. Listede spor karşılaşmalarından canlı performanslara ve filmlere kadar geniş yelpazeye yayılmış etkinlikler bulunuyor.

Venues Oculus sahiplerine canlı etkinlikleri izlemek için farklı bir yöntem sunmakla kalmıyor, aynı zamanda etkinliğin zevkini diğer insanlarla paylaşma hissini yaşama imkanı da sunuyor. Venues, bunun için sizin etrafınızı sanal profil resimleriyle dolduruyor. Böylelikle de canlı etkinliklerin sağladığına benzer bir toplu izleme hissi oluşturuluyor.

Oculus, VR’ı oyunun ötesine geçen bir platform ve sosyal deneyim ortamı hâline getirmek için eğlenceye büyük yatırım yapıyor. Bu çabalarında başarılı olması için, Oculus’un sıradan kullanıcılara bir sanal gerçeklik başlığına sahip olmak ve onu düzenli biçimde kullanmak için daha fazla neden sunması gerekiyor. Canlı performanslar ve etkinlikler bunun başarmak için akıllıca bir yöntem.

İLGİLİ HABERLER