Teknoloji

Plex VR uygulaması Gear VR platformuna geldi

plex vr gear vrPopüler multimedya yayın ve izleme uygulaması Plex, geçtiğimiz ocak ayında yeni bir VR uygulaması çıkarmıştı. Bu uygulama sayesinde filmleri veya dizileri sanal gerçeklik ortamında, ister yalnız başınıza, isterseniz de arkadaşlarınızla izlemeniz mümkün olmuştu. Ne yazık ki, Plex VR uygulaması başlangıçta sadece Google Daydream platformuyla uyumluydu. Neyse ki, bu durum değişiyor.

Farklı VR başlıklarına sahip olan Plex kullanıcıları için sevindirici haber geldi. Plex, VR film uygulamasını, Oculus mağazası üzerinden Gear VR cihazlarına da getiriyor.

Kullanıcıların filmleri izleyebilecekleri üç farklı ortam bulunuyor. Bunlardan bir tanesi lüks bir apartman dairesi, diğeri derin bir uzay sahnesi, en sonuncusu ise otomobil sineması. İlk iki sahne ücretsiz olarak kullanılabiliyor, ancak otomobil sineması için Plex Pass aboneliği gerekiyor.

Bir filmi veya diziyi izlemeye başladığınızda, içerik görüş alanının büyük bir kısmını kaplıyor. Kullanıcılar işaretleyip tıklatarak içerik oynatabiliyor, kapak resmine yakından bakarak videoları seçebiliyor ya da videoları salona yerleştirerek daha sonra izlemek için sıraya alabiliyor. Plex VR 360 derece, 180 derece ve üç boyutlu videoları destekliyor.

Plex VR’ı arkadaşlarınızla kullanmak için bir Plex Pass aboneliğine ihtiyacınız bulunuyor. Ancak kendi VR cihazınızda ücretsiz olarak izleyebilirsiniz. Plex şu anda Google Daydream kullanıcılarına, en fazla dört arkadaşı davet ederek birlikte film izleme imkanı sunuyor. Benzer desteğin Gear VR için de verilmesini bekleyebiliriz.

Gear VR için Plex uygulaması Oculus mağaza üzerinden indirilebiliyor. Bu uygulama muhtemelen Oculus Go piyasaya çıktığında, bu bağımsız sanal gerçeklik başlığı için de kullanılabilecektir. Arkadaşlarla sohbet imkanı sunan birlikte izleme özelliğinin başlık için birkaç hafta sonra gelmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER