Teknoloji

Samsung Galaxy Watch logosunu hazırladı

samsung galaxy watchSamsung Galaxy Watch ve Galaxy Fit markalarının ticari haklarını geçtiğimiz mayıs ayında almıştı. Bu başvurular, Samsung’un beş yıldır giyilebilir ürünlerinde kullandığı Gear markasından vazgeçeceğini düşündürmüştü. Şirketin Güney Kore’de Galaxy Watch markasının logosu için başvuruda bulunması, isimlendirme şemasındaki değişim beklentisini kuvvetlendiriyor.

Söz konusu logo, Samsung’un geçmişte ürünleri için kullandığı logolarla benzerlik gösteriyor. Logoda şirketin özel yazı tipinin tercih edildiği görülürken, akıllı saatle ilgili somut bir ipucuna rastlanmıyor.

İlk etapta Gear S4 adıyla satışa sunulacağı iddia edilen akıllı saatte selefine kıyasla daha büyük bir pilin ve daha verimli bir işlemcinin yer alması bekleniyor. Bu da tasarımı da farklı olan saatin daha uzun bir pil ömrü sunacağı anlamına geliyor. Samsung’un yeni akıllı saatinde Google’ın Wear OS sistemine geçiş yapacağı da öne sürülse de, bu iddia kulağa pek mantıklı gelmiyor. Samsung kendisine ait Tizen işletim sistemini her geçen gün daha fazla üründe kullanıyor. Bu da Wear OS’e geçişi en azından şu an için daha düşük olasılıklı kılıyor.

Samsung’un yeni akıllı saatinin spor ve klasik olmak üzere iki farklı versiyonunun olması öngörülüyor. Klasik model için iki farklı boyut seçeneğinin sunulabileceği de belirtiliyor.

Samsung Galaxy Watch tanıtımının ağustos ayında Berlin’de düzenlenecek IFA 2018’de gerçekleştirilmesi bekleniyor. Ancak akıllı saatin 9 Ağustos’ta Galaxy Note 9 ile aynı günde gözler önüne çıkması da ihtimaller dahilinde yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER