Teknoloji

Samsung Galaxy S9 ve S9+’ın ilk kurulumu Bixby ile yapılabilir

samsung galaxy s9Samsung Galaxy S9 ve S9+ için geri sayım devam ediyor. Geri sayımla birlikte akıllı telefonlara dair dedikodu ve sızıntılara da yenileri ekleniyor. Bu dedikoduların en yenisinin merkezinde Güney Koreli şirketin dijital asistanı Bixby bulunuyor.

Bixby, ilk olarak Galaxy S8 ve S8+’ta kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Dijital asistanın macerası pek iyi başlamasa da, Samsung hâlâ Bixby’nin vizyonunu gerçeğe dönüştürmesi için çalışıyor. Bu çalışmalar çerçevesinde Bixby’nin yenilenen kamerayla birlikte S9’u tanımlayan özelliklerden biri olacağı söyleniyor.

Bixby’nin S9 ve S9+ ile birlikte ne gibi yeni özellikler sunacağı şu an için tam olarak bilinmiyor. Ancak mevcut işaretler, Bixby’nin S9 ve S9+’ın ilk kurulumu için kullanılabileceğini gösteriyor. Galaxy Note 8 için hazırlanan ve henüz yayınlanmayan Android Oreo sürümünde yer alan bir kurulum sihirbazı APK’sı, bu ihtimali destekliyor.

Samsung telefonların kurulum süreçleri, bazı diğer Android telefonların kurulumlarına kıyasla biraz daha zaman alabiliyor. Dolayısıyla Bixby’nin de sürece dahil olmasının işleri biraz olsun kolaylaştırabileceği belirtiliyor. Yine de, bu tarz dedikodulara temkinli yaklaşmak gerektiğini akıllardan çıkarmamakta fayda var.

Samsung Galaxy S9 ve S9+ 25 Şubat’ta tanıtılacak

Samsung Galaxy S9 ve S9+, 2018 Mobil Dünya Kongresi’nin (MWC 2018) resmi açılışından bir gün önce, 25 Şubat’ta Barselona’da düzenlenecek etkinlikte görücüye çıkacak.

İLGİLİ HABERLER