Teknoloji

Samsung Galaxy Note Edge Türkiye’de satışa sunuluyor

samsung-galaxy-note-edge-on-inceleme-02

Samsung’un geçtiğimiz eylül ayında düzenlenen IFA 2014’te Galaxy Note 4 ile birlikte tanıttığı kavisli ekranlı Galaxy Note, yani Galaxy Note Edge’in başlangıçta Türkiye’de satışa sunulması planlanmıyordu. Ancak tüketicilerden gelen talepler doğrultusunda harekete geçen Samsung Türkiye bu büyük ekranlı akıllı telefonun ülkemizde piyasaya çıkmasını sağladı.

Galaxy Note Edge 22 Aralık tarihinden itibaren piyasaya çıkacak. Başlangıçta kısıtlı sayıda ürünün piyasaya arzı planlanıyor, ancak zamanla satışa sunulan ürün sayısı daha da artacaktır. Samsung, kavisli ekrana sahip Galaxy Note Edge için 2799 TL’lik bir satış fiyatı belirledi.

Note Edge’in önündeki 5.6 inç ekran sağ kenara doğru kıvrım yaparak bu kenarı da kaplıyor. 0.2 inç’lik bu Edge ekranı sayesinde hava durumu, bildirimler, favori uygulamaların kısayolları, atılan adım sayısı, yakılan kalori miktarı gibi S Health verileri, Yahoo tarafından sağlanan çeşitli borsa bilgileri gösteriliyor. Ayrıca Edge ekranı kamera uygulamasında kontrollere ev sahipliği yapıyor.

Samsung Galaxy Note Edge de S Pen bulunuyor, böylelikle Galaxy Note 4’teki bütün kalem işlevleri Galaxy Note Edge tarafından da kullanılabiliyor. Türkiye’de satışa sunulacak Galaxy Note Edge’de Snapdragon 805 yongaset bulunuyor. Ayrıca bu telefon LTE Cat 6 desteğine sahip, yani maksimum 300 Mbps hızında mobil veri iletişimine izin veriyor.

İLGİLİ HABERLER