Teknoloji

Samsung LED durum göstergesini geri getirmenin yollarını arıyor

samsung

Akıllı telefon üreticileri ekran çerçevelerinden kurtulmayı başarsa da, bu durum telefonlardaki bazı özelliklerin de yok olmasına yol açtı. Söz konusu özelliklerden bazılarını geri getirmeye çalışan üreticiler, bu özelliklere en uygun yeri bulmak için de mesai harcıyor. Bahsi geçen üretici grubunun üyelerinden biri olan Samsung, telefonlarından çıkardığı LED durum göstergesinin işlevini yeniden sunmak için yeni bir yol deniyor. Bu yolun benzerlerinin daha önce üçüncü taraf uygulamaların denediğini belirtmek gerekiyor.

Pek çok üretici gibi, Samsung’un akıllı telefonlarında da ön kamera veya kameralar ekranın üstündeki deliklere yerleştiriliyor. Bu delikleri kamufle etmek için kullanıcılara farklı yollar sunuluyor. Bazı üreticiler kullanıcı arayüzüyle ekran üstündeki kamera alanı kamufle ederken, kullanıcılar bunun için duvar kağıtlarından da yararlanabiliyor.

Samsung’un yeni patenti ise bu fikirlere daha kapsayıcı bir bakış açısından yaklaşıyor. Kamera deliğine bir durum göstergesi yerleştirmeyi planlayan şirket, bu göstergenin kamera durum sayacı veya indirme durumu takipçisi olarak kullanılabilmesini amaçlıyor. Kısacası, bir süre veya tamamlanma yüzdesinin gösterildiği tüm işlemleri buradan takip etmek mümkün olabilecek.

Samsung’un fikrini farklı kılan ise bu göstergenin daima “deliğin etrafındaki halka” formunu almayacak olması. Galaxy S20 Ultra gibi çift ön kameralı telefonlarda bu gösterge sadece kameraların yanında veya altında küçük bir şerit olabilecek. Yuvarlak deliği çevreleyen kare şeklindeki gösterge tasarımı da Samsung’un patent dosyasında sunduğu seçenekler arasında bulunuyor.

Patent dosyasının ortaya çıkması, bu çözümün hayata geçeceği anlamına gelmiyor. Pek çok teknoloji şirketi gibi, Samsung da bu tarz ilginç fikirlerin patentini vakit kaybetmeden alıyor. Ancak bu patentlerin belli bir kısmı son kullanıcıya ulaşan ürünlerde yer buluyor. Yine de, Samsung’un Galaxy Note 20 ile birlikte ön kamera deliğini daha etkin şekilde kullanması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER