Teknoloji

Samsung 2021’de dört katlanabilir telefon çıkaracak

samsung galaxy z fold 2 3

Samsung’un katlanabilir telefon pazarında iddialı hedeflere sahip olduğu biliniyor. Güney Kore’de yayın yapan ET News sitesinin haberine göre, şirket 2021’de dört katlanabilir telefonu piyasaya sürecek. Samsung iki Z Fold ve iki de Z Flip cihazını piyasaya çıkaracak.

Samsung’un Galaxy Note serisinden vazgeçeceğine dair haberler bir süre önce gündeme gelmişti. Şirket yılın ilk yarısında Galaxy S21 serisini piyasaya sürecek. Bu nedenle katlanabilir telefonların çıkışının yılın ikinci yarısına kalması bekleniyor. Samsung’un Note serisinin boşluğunu doldurmak adına S21 Ultra modelinde S Pen desteği sunacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

Samsung’un çıkaracağı katlanabilir telefonlardan ikisi Z Fold 2‘yi, ikisi de Z Flip‘i takip edecek. Bu telefonların Z Fold 3 ve Z Flip 3 isimleriyle piyasaya sürülmesi bekleniyor. Söz konusu telefonların tamamında 5G desteğinin sunulacağı ve geniş ölçekli üretimin de ağustos ayında başlayacağı söylentiler arasında yer alıyor.

Samsung’un üst sınıf Z Fold 3’te S Pen desteği sunabileceği iddiası da gündeme gelmişti. Pek çok kişi, bu desteği Galaxy Fold’dan bu yana bekliyor. Ancak birinci ve ikinci nesil Galaxy Fold’ların ekranlarının hassaslığı nedeniyle S Pen desteği sunulamamıştı. Samsung’un Z Fold 3’te ekranı daha dayanıklı hâle getirmek için neler yapacağı merak ediliyor.

ET News’in haberine göre, Samsung 2021 sona ermeden kıvrılabilir ekranlı bir telefon da duyurabilir. Samsung’un önemli rakiplerinden LG, şimdiden kıvrılabilir ekranlı telefon konseptini sergilemiş durumda. Bu hamleye Samsung’un nasıl yanıt vereceğini görmek içinse en az bir yılda ah beklemek gerekiyor gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER