EğlenceTeknoloji

Roblox sesli sohbet özelliği için denemelere başladı

roblox sesli sohbet
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Roblox sesli sohbet özelliğini sunmak için ilk adımlarını atıyor. Şirket perşembe günü yaptığı açıklamada yalnızca davetiye usulüyle işleyen ve seçilmiş geliştiricilerin katıldığı bir beta süreciyle “Spatial Voice”, yani “Uzamsal Ses” adını verdiği bir özelliği test ediyor.

Roblox’un baş ürün sorumlusu Manuel Bronstein bir blog yazısında, “Uzamsal Ses ile Roblox içerik oluşturucuları, konuşmaların gerçekçi bir şekilde gerçekleşebileceği, her gün çevremizdeki dünyayı nasıl dinlediğimizi ve onlara nasıl yanıt verdiğimizi yansıtan gelişen deneyimleri test etmeye başlayacak.” dedi. Bu sınırlı açıklamaya dayanarak Uzamsal Ses, seslerin gerçek dünyada taşıma şeklini yansıtmaya çalışacak ve onlarla konuşmak için başka bir oyuncuya yakın olmanızı gerektirecek gibi görünüyor.

Roblox’a herhangi bir türde sesli sohbet eklemek, özellikle Roblox’un çocuklar arasındaki muazzam popülaritesi göz önüne alındığında, şirketin konuşmaları nasıl yöneteceği konusunda endişeleri hemen artıracaktır. Ancak Roblox, TechCrunch’a göre bu özelliği yavaş yavaş kullanıma sunmayı planlıyor ve ilk olarak 5 bin geliştiriciye erişim sağlıyor ve katılımcıların tümü 13 yaş veya daha büyük olacak. TechCrunch ile yaptığı bir röportajda Bronstein, şirketin çocuklara asla erişim izni vermeyebileceğini öne sürdü.

Bronstein, “Bence yavaş yavaş gitmek istiyoruz ve ilerledikçe öğrenmek istiyoruz” dedi. “Bahsettiğim gibi geliştiricilerle başlayabiliriz. Muhtemelen bundan hemen sonra 13 yaş üstü bir izleyici kitlesine gidip, daha genç bir izleyici kitlesine açıp açmamaya karar vermeden önce, tüm parçaların yerine oturup oturmadığını tam olarak anlayana kadar bir süre orada bekleyebiliriz.”

Denetlemeye gelince, Roblox kullanıcıların sorunları kendi kendilerine bildirmelerine izin verecek. Bronstein blog yazısında, “Topluluğumuz, topluluk standartlarına uymayan bir kullanıcıyı kendi kendine düzenleyip işaretleyebilecek ve bu kullanıcı bir deneyimden çıkarılabilir veya konuşma ayrıcalıklarını kaybedebilir.” dedi. Bu, kötü insanların kökünü kazımak için yararlı bir araç olabilir, ancak kullanıcılara raporlama görevini de yüklüyor.

TechCrunch’ın bildirdiğine göre Roblox, platform üzerinde arkadaşlarınızla nerede olurlarsa olsunlar sohbet etmenizi sağlayacak bir sesli sohbet deneyimi de planlıyor. Bu deneyim, farklı oyunlar oynayabileceğiniz, ancak yine de aynı ses kanalında takılabileceğiniz, Discord’da arkadaşlarınızla takıldığınızda alışık olabileceğiniz deneyime daha çok benziyor.

Bu daha geniş kapsamlı sesli sohbet, görünüşe göre Roblox’un ağustos ayında satın aldığı Guilded sohbet platformuyla desteklenecek. TechCrunch’a göre, “Roblox’un ses üzerindeki çalışması satın alma işleminden önceye dayanıyor olsa da Guilded, Roblox’un gelecekteki ses planlarının temelini oluşturacak.”

Sesli sohbetin eklenmesi, Roblox’u takılmak için daha da popüler bir yer hâline getirebilir ve Fortnite gibi diğer “metaverse” oyunlarıyla daha iyi şekilde rekabet etmesine yardımcı olabilir. Ancak yavaş ilerleme yaklaşımı benimseyen Roblox, sesli sohbetin platforma getirebileceği zorlukların önüne geçmeye çalışıyor gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER