Teknoloji

Realme GT5 Pro görselleri GT5’inkinden çok farklı bir arka panel tasarımını gösteriyor

realme gt5 pro

Realme GT5 Pro hakkındaki haberler yaz aylarından bu yana etrafta dolaşıyor. Bu haberlerde telefonun üç arka kamera ve Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemciyle geleceği belirtilmişti. Telefonun tasarımının daha önce tanıtılan GT5‘e benzeyip benzemeyeceği sorusu ise TENAA’ya sunulan görsellerle yanıtlandı.

Söz konusu görsellere bakıldığında GT5 Pro’nun GT5’ten ziyade Huawei Mate 50 serisine benzediği görülüyor. Akıllı telefonun yuvarlak kamera modülünde dört sensör ve dikey olarak yerleştirilmiş bir LED flaş bulunuyor. Realme GT5 bambaşka bir arka panel tasarımıyla kullanıcıların karşısına çıkmıştı.

TENAA’nın veri tabanındaki görseller, GT5 Pro’nun 2.5D kavisli camla korunan AMOLED ekranını ve bu ekran üstündeki deliğe yerleştirilen tek ön kamerayı da gösteriyor. Arka kamera modülünün bir hayli çıkıntı yapacağı anlaşılırken, güç butonunun ve ses kontrol tuşlarının da sağ kenarda yer aldığı görülüyor.

  • realme gt5 pro

Realme GT5 Pro’nun resmi duyurusu çok uzak değil

TENAA’nın kayıtları Realme GT5 Pro’nun özellikleri konusunda bilgi edinmeye yardımcı olmuyor. Ancak geçmiş sızıntılara göre, telefonda üç adet Sony IMX kamera sensörü bulunacak. Bu sensörlerden biri yeni IMX966 olacak. IMX966’nın tasarımı sayesinde 1 inçlik IMX989’a benzer bir performans sağlaması bekleniyor. Telefonun resmi kayıtlara girmesi, resmi duyurunun çok uzak olmadığını gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER