Teknoloji

En yeni Realme GT5 sızıntısı farklı bir kamera sisteminin işaretini veriyor

realme gt5 pro

Realme GT5 Pro hakkındaki söylentiler yaz aylarından bu yana etrafta dolaşıyor. Bu söylentilerden birinde akıllı telefonun 3x telefoto kamerasında OmniVision OV64B sensörün tercih edileceği öne sürülmüştü. Ünlü duyumcu Digital Chat Station’ın son paylaşımı ise farklı bir durumu işaret ediyor.

Digital Chat Station, GT5 Pro’da Sony markalı üç sensörün olacağını iddia ediyor. 1.5K çözünürlüklü ekranın varlığı da paylaşımda verilen bilgiler arasında yer alıyor. Bunun Çinli şirketler tarafından 1220p çözünürlüklü ekranlar için kullanılan bir pazarlama terimi olduğunu belirtmekte fayda var.

Eğer bu yeni iddia doğruysa, GT5 Pro’nun ana kamerasında Sony IMX966 sensör tercih edilecek. 1/1.4 inç büyüklüğündeki bu sensörün yığılmış mimarisiyle performans bakımından 1 inçlik IMX989 sensörle eş seviyede bir performans sergilemesi bekleniyor. 48 megapiksel çözünürlüklü ultra geniş açılı kameranın IMX581, 50 megapiksel telefoto kameranın ise IMX890 geleceği söyleniyor.

Realme GT5 Pro ve OnePlus 12 aynı kameraları taşıyabilir

Realme GT5 Pro’nun ana kamerasında ve 48 megapiksel ultra geniş açılı kamerasında Sony IMX966 sensörün bulunacağına dair iddialar daha önce gündeme gelmişti. Bu sensörlerin OnePlus 12’de de bulunması bekleniyor. Daha önce çıkan haberlerde bu telefonda da 64 megapiksel OmniVision OV64B sensörün bulunacağı öne sürülmüştü.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER