Teknoloji

Realme GT 2 Pro Qualcomm’un yeni amiral gemisiyle gelecek

Realme Başkan Yardımcısı Madhav Sheth, bir süre önce yaptığı açıklamada gelecek yıl GT serisine “ultra premium” bir telefon ekleyeceklerini ve 125W UltraDart teknolojisinin 2022’den itibaren telefonlarda kullanılabileceğini belirtmişti. Yeni iddialara göre, 125W şarj desteğine sahip ilk telefon Realme GT 2 Pro olacak.

Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm’un yeni nesil amiral gemisi işlemcisinin bulunacağı da söylentiler arasında yer alıyor. Bu işlemcinin Snapdragon 8 Gen 1 veya Snapdragon 898 ismiyle resmiyet kazanması bekleniyor. GT 2 Pro’nun kutusundan Android 12 üstüne kurulu Realme UI 3.0 kullanıcı arayüzüyle çıkacağı; LPDDR5 RAM ve UFS 3.1 depolama alanıyla geleceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Realme GT 2 Pro’da 6.51 inç Full HD+ çözünürlüklü AMOLED ekranın bulunması bekleniyor. Ekranın yenileme hızının ise 120 Hz olacağı söyleniyor. Akıllı telefonun pil kapasitesi konusunda ise henüz bir bilgi sızmış değil.

Telefonun önünde 32 megapiksel kameranın bulunması öngörülüyor. Akıllı telefonun 50 megapiksel çözünürlüklü ana arka kamerasında optik görüntü sabitleme özelliğinin de mevcut olduğu konuşuluyor. Ultra geniş açılı kamera ve telefoto kameranın sistemi tamamlayacağı belirtiliyor.

Sızıntılara göre, Realme GT 2 Pro Çin’de 4000 yuan (7006 TL) karşılığında satılacak. Önümüzdeki dönemde telefonla ilgili yeni detayların ortaya çıkması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER