Manşetler

Realme yeni ürünlerini Türkiye’de piyasaya sürüyor

realme gt 2 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Akıllı telefon pazarının son zamanlarda en hızlı büyüyen markalarından biri olan Realme, yakın dönemde duyurusunu yaptığı ürünlerini Türkiye’de kullanıcılarla buluşturuyor. Geçtiğimiz yıl tanıtılan Realme GT Master Edition ve C25Y modelleri piyasaya çıkarken, şirketin amiral gemisi telefonu Realme GT 2 Pro ve TechLife Robot Süpürge’si önümüzdeki dönemde kullanıcılarla buluşacak.

Küresel lansmanı şubat ayında MWC 2022’de yapılan GT 2 Pro ekranı, tasarımı ve Qualcomm’un en yeni amiral gemisi işlemcisini barındırmasıyla dikkat çekiyor. Telefonun 2K çözünürlüklü LPTO AMOLED ekranı, Süper Gerçeklik Ekranı olarak adlandırılan teknolojinin de varlığıyla canlı bir görüntü vadediyor.

realme gt 2 proGT 2 Pro’nun en dikkat çekici özelliklerinden birisi ise biyo-tabanlı arka tasarımı. Telefonun yeşil ve beyaz renk seçeneklerinde arka panelde ana materyal olarak kağıt tabanlı polimer kullanılıyor. Realme bu tercihin daha sürdürülebilir bir dünya konusundaki önemine dikkat çekerken, arka panelin görüntüsünün de oldukça şık olduğunu belirtmek gerekiyor.

Dalgalı görünen arka panel hem göze hoş geliyor hem de elde hafif bir his sağlıyor. Buna ek olarak, panelin parmak izini belli etmemesi de telefonun artı puan hanesine yazılabilir. Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemciye sahip telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 80W SuperDart hızlı şarj teknolojisiyle desteklenen 5000 mAh pil veriyor.

Realme GT 2 Pro, 2022’nin ikinci çeyreği içinde Türkiye’de satışa sunulacak. Akıllı telefonun piyasaya çıkışı için hazırlıkların sürdüğünü belirten Realme Türkiye ekibi, fiyat konusunda şu an için bilgi vermiyor.

Realme’nin önümüzdeki dönemde Türkiye’de satışa sunulacak bir diğer ürünü ise TechLife Robot Süpürge. LiDAR Akıllı Haritalama ve Navigasyon Sistemi ile donatılan TechLife’ın bir süpürgeden beklenenlerden çok daha fazlasını sunacağı belirtiliyor.

Hem süpürge hem de paspas özelliği bulunan TechLife, akıllı haritalama ve navigasyon sistemi sayesinde bulunduğu alanı yüzde 98 doğrulukla tarayabiliyor. Y şeklinde paspaslama yapabilmesi ve 55 dB maksimum sesle çalışması da TechLife’ın önemli özellikleri arasında yer alıyor. Gerçekleştirilen demoda TechLife’ın görece düşük ses çıkararak çalışmasına da şahit olduk.

Realme TechLife Robot Süpürge’nin nisan ayında satışa sunulması planlanlanıyor.

Realme GT Master Edition

Realme’nin geçtiğimiz yıl tanıttığı iki telefonu ise Türkiye’de piyasaya çıktı. Bu telefonlardan biri olan Realme GT Master Edition‘ın kalbinde Qualcomm’un Snapdragon 778G işlemcisi bulunuyor. Bu telefonun en dikkat çekici özelliği ise Naoto Fukasawa’nın imzasını taşıyan ve bir bavulu hatırlatan arka panel tasarımı oluyor. Fukasawa’nın GT 2 Pro’nun biyo-tabanlı arka panelini tasarlayan isim olduğunu da hatırlatmakta fayda var.

64 megapiksel ana arka kamera ve 32 megapiksel ön kameraya sahip GT Master Edition’ın en önemli yönlerinden birisi de 120 Hz yenileme hızına sahip Full HD+ çözünürlüklü Super AMOLED ekran. Kısa süreli deneyimimizde telefonun arayüzünde dolaşırken bu ekranın oldukça hızlı şekilde çalıştığını doğrudan gözlemledik. Realme GT Master Edition, hâlihazırda Hepsiburada’ya özel fiyatlarla Türkiye’de satılıyor.

Realme C25Y ise hem Türkiye’de üretilmesi hem de giriş segmentinde konumlanmasıyla GT serisi telefonlardan ayrılıyor. Arka panele yerleştirilen parmak izi tarayıcısı ve damla çentikli ekranıyla segmentinin genel tasarım dilini yansıtan telefon, kalite ve performansı uygun bir fiyat karşılığında sunmayı vadediyor.

Unisoc T618 işlemciye sahip telefonda ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. 2 megapiksel çözünürlüklü iki sensör de kamera modülünü tamamlıyor. Buzul Mavisi ve Metal Grisi renk seçenekleri bulunan Realme C25Y, Türkiye’de MediaMarkt, Teknosa ve Vatan Bilgisayar tarafından satılıyor.

İLGİLİ HABERLER