Teknoloji

Realme C15 tanıtım tarihi belli oldu, pil kapasitesi açıklandı

realme c15

Realme, C serisini yeni cihazlarla genişletme konusunda oldukça istekli görünüyor. Kısa süre önce C11‘i tanıtan şirket, temmuz ayı sona ermeden bu seriye bir telefon daha ekleyecek. Realme C15 adını taşıyan akıllı telefon, 28 Temmuz’da Endonezya’da gözler önüne çıkacak.

Realme’nin etkinlik için paylaştığı tanıtım afişi, telefonun tasarımını ve önemli bir özelliğini de gösteriyor. Buna göre, C15’e ihtiyaç duyduğu enerjiyi 6000 mAh kapasiteli pili verecek. Söz konusu pil, 15W hızlı şarj desteğine de sahip olacak.

Akıllı telefonun arka panelinin sol üst köşesinde kare şeklinde bir kamera modülü bulunuyor. Bu kamera modülü dört sensöre ev sahipliği yapıyor. Yuvarlak parmak izi tarayıcısı da göze çarpan bir diğer unsur oluyor. Realme C15’in mavi ve gümüş renk seçenekleri de tanıtım afişinde görülüyor.

Ön tarafa geçildiğinde ise ekranın üstünde ön kameranın yerleştirildiği damla çentik dikkat çekiyor. Ekranın alt çerçevesinin kalınlığı, Realme C15’in uygun fiyatlı bir cihaz olacağının göstergesi olarak değerlendirilebilir.

Realme C15’in kalbinde MediaTek tarafından üretilen bir işlemcinin bulunması bekleniyor. Bu işlemciye 4 GB RAM’in eşlik edeceği söyleniyor. C15’in Endonezya dışında Malezya, Kamboçya ve Tayland’da piyasaya sürüleceği belirtiliyor.

Realme C15; daha yüksek pil ve RAM kapasitesi, gelişmiş kamera ve parmak izi tarayıcısı gibi özellikleriyle C11’den ileriye doğru atılmış bir adım olacağa benziyor. Telefonun tüm özelliklerini öğrenmek içinse önümüzdeki haftayı beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER