Teknoloji

Realme C11 tanıtıldı: Helio G35 işlemci, 5000 mAh pil

realme c11

Realme, akıllı telefon portföyüne yeni üyeler eklemeye devam ediyor. MediaTek Helio G35 işlemci taşıyan Realme C11, şirketin en yeni akıllı telefonu olarak gözler önüne çıktı. Realme C11’de Helio G35’e 2 GB RAM eşlik ediyor. Telefonun 32 GB olan dahili depolama alanının üstüne ise microSD kart desteği sayesinde 256 GB daha eklenebiliyor.

Realme C11’in 6.5 inç büyüklüğündeki ekranı HD+ çözünürlük sunuyor. Bu ekranın üstündeki damla şeklindeki çentik ise 5 megapiksel çözünürlüklü ön kameraya ev sahipliği yapıyor. Akıllı telefonun arka panelinde uygulanan Geometrik Sanat Tasarımı isimli tasarım dili ise Realme için yeni bir yaklaşım niteliği taşıyor. Arka panelin dokulu yapısı da tutuşa yardımcı olacak gibi görünüyor.

Realme’nin Hindistan CEO’su Madhav Sheth, kısa bir süre önce yeni bir arka kamera tasarımından bahsetmişti. C11, söz konusu tasarımın uygulandığı ilk telefon oldu. Arka panelin sol üst köşesine yerleştirilen kare şeklindeki modülde 13 ve 2 megapiksel çözünürlüklü iki kamera ve LED flaş bulunuyor.

Realme C11’de parmak izi tarayıcısı mevcut değil. Ancak kullanıcılar ekran kilidini açmak için yüz tanıma özelliğinden yararlanabiliyor.

Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5000 mAh kapasiteli pili veriyor. Bu pil, micro USB girişi üzerinden 10W hızla şarj edilebiliyor. Realme’den verilen bilgiye göre 40 saat bekleme süresi olan bu pil, 12.1 saat boyunca oyun oynamayı, 21.6 saat boyunca film izlemeyi veya 31.9 saat boyunca telefon görüşmesi yapmayı mümkün kılıyor.

Realme C11 için Nane Yeşili ve Biber Grisi olarak adlandırılan iki renk seçeneği sunuluyor. Akıllı telefon Malezya’da 7 Temmuz’da 249 Malezya Ringgiti (399 TL) karşılığında piyasaya sürülecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER