Teknoloji

Ray-Ban Stories sahipleri tarafından pek fazla kullanılmıyor

ray-ban stories

Bir teknoloji şirketinin belirli ürünlerde elde ettiği başarı düzeyi ne olursa olsun, daima beklentilerin altında kalan en az bir ürün de çıkıyor. Meta için bu ürünlerden birisi de Ray-Ban Stories akıllı güneş gözlüğü olmuş gibi görünüyor. The Wall Street Journal’ın ulaştığı şirket içi bir belgeye göre, Stories sahiplerinin yüzde 10’undan azı gözlüğü düzenli olarak kullanıyor.

Stories 2021’in eylül ayında satışa sunulmuştu. Ray-Ban bu tarih ile Şubat 2023 arasında 300 bin Stories gözlük sattı. Raporun hazırlandığı dönemde gözlüğün düzenli aylık aktif kullanıcı sayısının 27 bin olduğu belirtilirken, kullanıcıların zayıf bağlantı ve kötü pil ömrü gibi sorunlardan şikayetçi olduğu ifade ediliyor.

Bu insanların Stories’i satın almış olması hem Ray-Ban hem de Meta için bir anlam ifade ediyor. Ancak gözlük sahiplerinin gözlüğü pek fazla kullanmaması, satışların sürekliliği konusunda cesaret kırıcı bir faktör olarak değerlendirilebilir. Meta’nın Ray-Ban ile iş birliğinin bağlı olduğu Reality Labs biriminin 2023’ün ilk yarısını 8 milyon dolar zararla kapattığını hatırlatmakta fayda var.

Meta Ray-Ban Stories’in yeni versiyonunu çıkarmaya hazırlanıyor

Bu tabloya rağmen; Meta, Ray-Ban Stories’in yeni bir versiyonunu çıkarmaya hazırlanıyor. Şirketin sonbaharda veya ilkbaharda yeni Stories’i duyurması bekleniyor. Yeni Stories’in daha gelişmiş bir pil ömrü ve kameralarla geleceği ve kullanıcılara üç farklı çerçeve seçeneğinin sunulacağı söyleniyor. İlk Stories’i 299 dolar karşılığında satışa sunan Meta ve Ray-Ban’in yeni versiyon için planladığı fiyat belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER