Teknoloji

Ray-Ban Stories WhatsApp desteğine kavuşuyor

ray-ban stories

Meta ve Ray-Ban’in birlikte geliştirdiği Ray-Ban Stories gözlük sonunda WhatsApp desteğine kavuşuyor. Bu destek sayesinde kullanıcılar ellerini kullanmadan sesli görüşmeler yapabilecek, mesaj gönderebilecek ve kendilerine gelen mesajları sesli şekilde dinleyebilecek.

Stories geçtiğimiz yıldan bu yana Facebook Messenger desteği de sunuyor. Meta CEO’su Mark Zuckerberg, kullanıcıların yakında Facebook Messenger ve WhatsApp’tan kendilerine gelen mesajları da sesli komutlarla yanıtlayabileceğini belirtti.

Stories’in WhatsApp desteğine kavuşacağına dair haberler geçtiğimiz nisan ayında gündeme gelmişti. Bu hamleyle birlikte gözlük Meta’nın ekosistemine biraz daha yaklaşmış oluyor. Stories, Meta’nın bir sosyal medya şirketi olmanın yanı sıra sanal ve artırılmış gerçeklik şirketi olma hedefi açısından önem taşıyor. Buna ek olarak, Meta’nın tam teşekküllü artırılmış gerçeklik gözlüğü çıkmadan önce Stories ile bir boşluğu doldurduğu söylenebilir.

Meta bu alanda Bose gibi şirketlerin izlerini takip ediyor. Bose de ses odaklı bir artırılmış gerçeklik gözlüğü çıkarmış, ancak daha sonrasında bundan vazgeçmişti. Amazon’un Echo Frames gözlükleri de bu alanda atılmış bir adım olarak değerlendirilebilir.

Ray-Ban Stories hangi ülkelerde satılıyor?

Stories ile fotoğraf ve video çekmenin ve bunları Facebook’ta paylaşmanın mümkün olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Ray-Ban Stories için WhatsApp desteğinin sunulması önemli bir adım olsa da, gözlüğün çok fazla ülkede satılmadığını belirtmek gerekiyor. Gözlük şu an için sadece ABD, Kanada, İngiltere, İrlanda, Avusturya, Belçika, Fransa, İspanya, İtalya ve Avustralya’da resmi kanallarla satılıyor. WhatsApp’ın yoğun kullanıldığı Brezilya ve Hindistan gibi ülkelerde ise Stories satışta değil.

İLGİLİ HABERLER