Teknoloji

Meta’nın yeni Ray-Ban Stories gözlüğü canlı yayın özelliğiyle gelecek

ray-ban stories

Ray-Ban Stories’nin ilk modeli, satın alan kullanıcıların yüzde 90’ının terk ettiği bir deneyimle karşı karşıya kaldı. Peki Meta, ikinci nesil Ray-Ban Stories akıllı gözlüğünü satın almaya ikna etmek için ne yapacak? Yeni gözlüğün, canlı video yayını yapmanızı ve izleyicilerle etkileşimde bulunmanızı sağlayacak bazı özelliklerle kullanıcıların ilgisini çekeceği söyleniyor.

Teknoloji gazetecisi Janko Roettgers, ikinci nesil Ray-Ban Stories’nin sadece Facebook ve Instagram’a doğrudan video akışı yapmanızı sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda izleyicilerin kulağınıza fısıldamasına imkan tanıdığını belirtiyor. Roettgers, cihazın “gömülü kulaklıklar üzerinden sesli olarak yorumları aktararak, canlı yayıncıların izleyicileriyle doğrudan iletişim kurmalarına” olanak tanıyacağını yazıyor.

Cihaz, canlı yayını desteklemek için daha iyi bir pil ömrü ve daha iyi kameralar sunacak. Ayrıca çevreniz çok gürültülüyse ses seviyesini yükseltecek ve cihazın “Sizi kaydediyorum” mesajı veren LED göstergesiyle oynanmışsa fotoğraf veya video çekilmesini engelleyecek bir sistem üzerinde de çalışıldığı belirtiliyor.

Bu canlı video yayını özelliği, tartışmalara yol açabilecek bir özellik olarak görülüyor. Ray-Ban Stories, piyasadaki en gözlük benzeri kamera gözlüklerinden biri ve kayıt yapabildiği hemen anlaşılmıyor. Bu, insanların belki de yapmamaları gereken şeyleri canlı yayınlamasına olanak tanıyabilir.

Üçüncü nesil versiyonu 2025’te gelmesi beklenirken, şu anda “vizör” olarak adlandırılan en az bir küçük ekran eklemesi bekleniyor. Bu özellik, kullanıcıların gelen metin mesajlarını görmelerine ve Google’ın iptal edildiği iddia edilen Project Iris artırılmış gerçeklik gözlüklerine benzer bir şekilde metni çevirmelerine olanak tanıyacak. Meta’nın Orion kod adıyla geliştirdiği ilk gerçek AR gözlükleri, 2027 yılına kadar çıkmayacak.

İLGİLİ HABERLER