Teknoloji

Ray-Ban Stories Facebook Messenger desteğine kavuşuyor

ray-ban stories facebook metamessenger

Ray-Ban Stoires akıllı gözlük ile Facebook Messenger üzerinden mesaj almak ve göndermek mümkün hâle geliyor. Konuyla ilgili açıklamayı Meta CEO’su Mark Zuckerberg yaptı. Zuckerberg, özelliğin dağıtımının başladığını belirtti.

Meta CEO’su gözlüğün yerleşik mikrofonlarını, hoparlörlerini ve asistanını kullanarak mesaj göndermenin mümkün olacağını ve asistanın gelen mesajları okuyabileceğini dile getirdi. Bunlara ek olarak, Facebook Messenger sayesinde Ray-Ban Stories ile sesli görüşme yapmak da mümkün olacak.

Facebook Messenger desteği, Ray-Ban Stories’i iletişim bakımından daha kullanışlı bir cihaz hâline getiriyor. İlk etapta Stories sadece kameralı bir gözlük gibi görünse de, güncellemeyle birlikte yeni bir boyut kazanıyor. Asistanın yardımıyla fotoğraf ve video kaydedebilen kullanıcılar, gözlükten kablosuz kulaklık olarak da yararlanabiliyordu. Ancak Ray-Ban Stories’de bunun dışında pek fazla akıllı özellik yoktu.

Ray-Ban Stories, güncellemeyle Facebook Messenger desteği dışında başka özellikler de kazanıyor. Gözlüğün kablosuz kulaklık özellikleri de güncellemeyle geliştiriliyor. Kullanıcılar artık çalan şarkıyı sesli komutla değiştirebilecek veya sesin yüksekliğini de komut vererek ayarlayabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER