Teknoloji

Qualcomm en yeni işlemcilerinin tanıtım tarihini açıkladı

qualcomm snapdragon 8 gen 4

Qualcomm, 18 Mart’ta yeni ürünlerini tanıtmak için bir etkinlik gerçekleştireceğini açıkladı. Amerikan çip üreticisi, bu etkinlikte yeni bir “amiral gemisi ürün” tanıtacağını belirtti. Bu da Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3 işlemcinin duyurulabileceği anlamına geliyor. Aynı etkinlikte Snapdragon 7+ Gen 3 işlemcinin de resmiyet kazanması bekleniyor.

Snapdragon 8s Gen 3 hakkındaki haberler uzun süredir etrafta dolaşıyor. SM8635 model kodunu taşıyan işlemcinin TSMC tarafından 4 nm süreciyle üretildiği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Söylentilere göre, Snapdragon 8s Gen 3’te ana işlemci çekirdeğinin frekans hızı 2.9 GHz olacak. Görsel yükü ise frekans hızı 900 MHz olan Adreno 735 GPU’nun üstlenmesi bekleniyor.

qualcomm snapdragon

Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 3 hakkında daha az detay biliniyor

Snapdragon 7+ Gen 3 hakkındaki detaylar görece daha sınırlı. OnePlus’ın yeni akıllı telefonu Ace 3V‘nin bu işlemciyi taşıyan ilk telefon olarak resmiyet kazanması bekleniyor. Ancak konuyla ilgili olarak Qualcomm veya OnePlus’tan henüz resmi bir açıklama gelmediğini belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER