Teknoloji

Qualcomm Snapdragon 732G ile orta segment telefonlara daha yüksek hız getirecek

qualcomm snapdragon 732g
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Snapdragon 730G, orta segment telefonlar için popüler işlemci seçenekleri arasında yer alıyor. Pixel 4a, Poco X2 ve Mi Note 10 Pro gibi telefonlarda kullanılan işlemcinin selefi de resmiyet kazandı. Qualcomm daha yüksek hız vadeden Snapdragon 732G işlemcisini duyurdu.

Snapdragon 730G gibi, Snapdragon 732G de 8 nm silikon mimarisiyle üretiliyor. Ancak yeni işlemcide daha yüksek saat hızlarına çıkılıyor. İki büyük Kryo 470 çekirdeği artık 2.3 GHz hızında çalışıyor. Adreno 618 GPU ise yüzde 15 oranında bir performans artışı vadediyor.

LTE modem ve Wi-Fi 6 bağlantısı desteği bulunan Snapdragon 732G’de Bluetooth desteği 5.1’e yükseliyor. Ancak özellikler konusunda bir değişiklik söz konusu değil. aptX Adaptive ve TrueWireless Stereo Plus gibi özellikler Snapdragon 732G’de varlıklarını koruyor. Quick Charge 4+ da desteklenen özellikler arasında yer alıyor.

Snapdragon Elite Gaming paketi sayesinde işlemcide HDR rendering ve Game Jank Reducer gibi özellikler sunuluyor. Vulkan 1.1 desteği ise Snapdragon 732G’yi orta segment akıllı oyun telefonları için uygun bir seçenek hâline getiriyor.

Yerleşik görüntü sinyali işlemcisi sayesinde 4K 30fps video kaydı yapmaya izin veren Snapdragon 732G, HDR10 ve HLG desteğine sahip. HEIF formatıyla fotoğrafları sıkıştırabilen Snapdragon 732G’de yapay zekâ desteğiyle 3.6 TOPS’a kadar performans artışı sağlanıyor.

Qualcomm Snapdragon 732G işlemciyle çıkacak ilk telefon yakında resmiyet kazanacak olan Poco X3 olacak.

İLGİLİ HABERLER